Kom't erin! De Special Olympics Nationele spelen zijn in 2022 in Twente. Van 10 t/m 12 juni sporten meer dan 3.000 atleten in 14 Twentse Gemeenten op 25 sportonderdelen. Haaksbergen is dan de speelstad voor het G-voetbal toernooi.
Special Olympics
Ballonnen

Multi-sportevenement

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement van Nederland en maakt onderdeel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen. Samen zetten we ons in om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

KOMT D'R IN!

Twente verheugt zich op de komst van alle sporters, begeleiders, familie en fans. We onthalen iedereen met onze kenmerkende Twentse gastvrijheid;

Welkom en komt d'r in!

PODIUM OM TE STRALEN

Twente geeft de sporters een podium om op te stralen. Iedereen doet mee. Samen met de Twentse gemeenten, sportverenigingen, organisaties, instellingen, ambassadeurs en het bedrijfsleven stropen we de mouwen op om er een geweldig sportevenement van te maken!

Het doel is om een zo groot mogelijk maatschappelijke impact te realiseren. Door noaberschap, samenwerken en omzien naar elkaar. Want iedereen telt mee!

verhalen & tips over Special Olympics Twente

 1. Special Olympics Twente

  Videoclip: Altijd een winnaar

 2. Special Olympics Twente

  Special Olympics, sportpodium voor G-sporters

 3. Special Olympics Twente: Speelstad Haaksbergen in de spotlights

Speelsteden & Sporten

Drie dagen lang worden in 14 gemeenten wedstrijden georganiseerd in maar liefst 25 takken van sport. De openingsceremonie van de spelen is in het FBK stadion. Op de Campus van Universiteit Twente is het Olympisch Dorp.

Speelsteden & Sporten in kaart

Speelstad Haaksbergen

Haaksbergen is één van de speelsteden tijdens de Special Olympics Twente 2022. VV Haaksbergen organiseert dan samen met HSC'21 het voetbaltoernooi. En daar zijn we super trots op!

Speelstad Haaksbergen uitgelicht

Fietsen en wandelen in en rondom Haaksbergen

Beleef Haaksbergen

Fietsen en wandelen, Haaksbergen is ervoor gemaakt. Door het groen, langs boerenerven, erfgoederen en stromend water, over bospaden en landweggetjes. Grenzeloos wandelen, fietsen en vooral genieten.

Evenementen Test

 1. Ontdek het Möll'npad

  Ontdek het Möll'npad

  Wandelen, ontdekken en genieten van versnaperingen onderweg!

  1. Tourist Info Punten | Stichting Haaksbergen Promotie