Ontdek de Oostendorper Watermolen

Maak nu een afspraak voor een rondleiding door de Oostendorper Watermolen. De deskundige vrijwilligers kunnen je veel informatie geven over de watermolen.

De Oostendorper Watermolen is gebouwd in 1548. Het is een dubbele waterradmolen; op de rechter-oever staat een korenmolen met twee raderen en op de linker-oever een oliemolen met één rad. Het is juist deze combinatie die de Oostendorper Watermolen zo bijzonder maakt. In 1946 werd de oliemolen door hoog water geheel weggeslagen en daarna in 1950 gerestaureerd. Sinds 1946 is de molen eigendom van de gemeente Haaksbergen. Na een grondige restauratie in 1987-1988 is de molen in zijn oorspronkelijke staat hersteld en in mei 1988 door heer Winsemius, oud-minister van Volkshuisvesting, voor het publiek opengesteld.

Bezoek met rondleiding (aanmelden verplicht)

Je kunt een afspraak maken voor een rondleiding met een groep door deskundige vrijwilligers buiten openingstijden. De rondleiding duurt 30 tot 40 minuten en geeft je veel achtergrondinformatie over de watermolen. Je kunt deze rondleiding minimaal 14 dagen van tevoren aanvragen bij VVV Haaksbergen. Voor de rondleiding wordt een bijdrage gevraagd. Klik hier voor de tarieven. Ook voor een bruidsreportage is openstelling op afspraak mogelijk.

Oostendorper Watermolen

Tip je vrienden

facebook twitter