Special Olympics Twente: Speelstad Haaksbergen in de spotlights

Leestijd 2 minuten 1231 x bekeken

Haaksbergen is één van de speelsteden tijdens de Special Olympics Twente 2022. VV Haaksbergen organiseert dan samen met HSC'21 het voetbaltoernooi.

G-voetbal in Haaksbergen

"HVV Haaksbergen is een club met een lange geschiedenis met G-voetbal", aldus Peter Horn, G-voetbal begeleider. De oudste club van Haaksbergen vindt het belangrijk om de deuren open te zetten voor iedereen die wil sporten. De club heeft al enige ervaring met het organiseren van G-sport evenementen. Zo organiseren ze twee keer in het jaar toernooien voor G-voetballers. Horn ziet dat het de doelgroep veel plezier geeft en dat is waar ze het voor doen.

Passend sporten toegankelijker maken

"HVV Haaksbergen ziet de Pre-Games als dé start om passend sporten zo breed mogelijk toegankelijk te maken. Dat meer mensen een steentje bijdragen. Dat hoeft niet financieel te zijn, maar simpelweg helpen of komen kijken", aldus Horn. In samenwerking met HSC’21 organiseert HVV Haaksbergen de Pre-Games 2021 en de Nationale Spelen 2022. Horn ziet de evenementen als een mooie kans om samen op te trekken en er iets moois van te maken.

Pre-Games

Als opwarmer voor de Special Olympics zijn op zaterdag 25 september de Pre-Games. Op vier verschillende locaties worden vier sporten getest. Op de velden van VV Haaksbergen komen voetballers in actie, bij Hc Twente in Hengelo Hockeyers en bij het Ravijn in Nijverdal zwemmers. In het FBK Stadion staat atletiek en racerunning op het programma.

Fijn dat na lange tijd sporters en coaches weer in actie kunnen komen en familie en fans hun kunnen aanmoedigen. De Pre-Games zijn zowel voor de sporters, als organisatie en toeschouwers een voorproefje op de Special Olympics Twente 2022

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe Tips

  Wat te doen met Hemelvaart? Leuke tips op een rij.

 2. Zien & Doen

  Fotobiënnale Haaksbergen

 3. Special Olympics Twente

  Special Olympics Kleurwedstrijd

 4. Natuur

  Wat maakt het Lankheet uniek? Bekijk ‘BinnensteBuiten’ van 20 april.

Tip je vrienden

facebook twitter