navigatie overslaan

De Meene Camping & Groepsaccommodatie

De Meene kamphuis & kampeerterrein, gelegen aan het Witte Veen in Haaksbergen. Mooie locatie om van daaruit te wandelen en te fietsen. Voor iedereen die van rust en ruimte houdt, geschikt voor jong en oud.

Als je kiest voor De Meene, kies je voor overnachten in de prachtige natuur van Twente! Dankzij de inzet van alle vrijwillige medewerkers kan je hier genieten van een heerlijke camping. Kies voor ultieme rust op het apart gelegen natuurkampeertterein, of zet je tent op de grote camping. Waar je ook kijkt is groen, dus tot rust komen is hier sowieso een garantie.

Groepsaccommodatie

Met een groep genieten middenin de Twents natuur, dat kan bij de Meene. Het gebouw is geschikt voor verschillende doeleinden, denk aan schoolreisjes, trainingsweek(end)en met je sportclub of bedrijf of een familieweekend.

Faciliteiten

 • 4 slaapzalen met in totaal 46 slaapplaatsen
 • volledig ingericht keuken met complete inventaris
 • uitstekend sanitair, met minder validen toilet- en douche
 • verschillende speelfaciliteiten rondom het gebouw
 • grote speelweide
 • tafeltennistafel in de vrolijk beschilderde kelder
 • parkeerplaats voor 5 voertuigen
 • fietsenkelder

Check hier de beschikbaarheid en neem contact op.

Camping

Kamperen op een kindvriendelijke camping middenin de Twentse Natuur. Dankzij spannende spelvoorzieningen, het kampvuur, broodjes bakken en op z'n tijd een muzikant op de camping is De Meene een geweldig avontuur voor kinderen en hun ouders.

Kampeerplaatsen

Kleine Wei

Op de Kleine Wei zijn 7 kampeerplaatsen, geschikt voor tenten en kleine campers of caravans. Alle plaatsen beschikken over elektra. Er staan wat speeltoestellen en er is directe toegang tot de natuurspeelplaats op de Grote Wei. Er is veel zicht op de spelende kinderen.

Voorpost Tententerrein

Veld met 7 plaatsen, geschikt voor tenten of vouwwagens, vaak gebruikt door fietskampeerders. Er staan picknicktafels voor algemeen gebruik. Er is een schuilhut voor slecht weer. Alle plaatsen hebben een elektra aansluiting.

Het Bos

Een veld met vee jonge bomen en planten die de standplaatsen een natuurlijk beschutte aanblik geven en toch genoeg zon doorlaten om gras te laten groeien. Het bos is in 2 delen verdeeld.

Bos 1
Veld met 4 plaatsen, waarvan 3 met elektra aansluiting.

Bos 2
Veld met 3 camperplaatsen, allen met elektra aansluiting.

Grote Wei

Veld met 19 plekken waarvan er 13 worden verhuurd als seizoensplaats en 6 als los verhuurbare plaats. De plaatsen zijn aan 3 zijden omringd door heggen waardoor je een afgebakend plekje hebt. Op het veld is een natuurspeelplaats met een waterpomp, kleine klimtoestellen en een schaduwdoek. Alle plaatsen hebben een elektra aansluiting.

Faciliteiten

Spelen

Er is een natuurlijk speel- en ontdekterrein, geschikt voor kleine kinderen. Verder is er een trampoline, zandbak, wipwap, speelhuisje met glijbaan, tafeltennistafel en een wipkip. Op warme dagen zet de Hutwacht weleens de sproeier aan!

Sanitair

Het sanitairgebouw wordt 2 keer per dag schoongemaakt en heeft zowel aan de dames als aan de herenzijde:

 • 1 wascabine
 • 3 douches
 • 1 inbouw lavet voor kinderen met een aankleedtafel
 • 3 wastafels
 • 3 toiletten, waarvan 1 met verhoogd toilet en handvaten

Er is gratis warmwater voor het afwassen. De toiletten zijn voorzien van toiletpapier. Ook is er een wasmachine en droger, te gebruiken tegen betaling. De centrifuge mag je gratis gebruiken.

Overig

 • Op aanvraag kan er een kampvuur worden gemaakt op de Kleine Wei
 • Gratis WiFi in de buurt van de Hutwacht
 • Koelkast met vriesgedeelte voor algemeen gebruik
 • Wandel- en fietsroutes te koop bij De Hutwacht
 • Diverse picknicktafels voor algemeen gebruik

Natuurkampeerterrein

Dit beschut gelegen terrein aan de overkant van de Markslagweg is speciaal voor de gasten van Stichting Natuurkampeerterreinen die in het bezit zijn van Het Groene Boekje. Deze is ook verkrijgbaar bij de Hutwacht (receptie). Het terrein heeft een eenvoudig sanitairgebouw met een toilet, douche, was- en afwasgelegenheid. Er zijn 9 plekken, allen met elektra aansluiting. Er staan picknicktafels voor algemeen gebruik.

Omgeving

De Meene is een kindvriendelijke camping in een bosachtige omgeving grenzend aan het natuurgebied het Witte Veen. Een waar wandelparadijs, met bos, heide en vennen. De Buurserbeek is op loopafstand, LAW 10 (Noaberpad) loopt langs de camping. Fietsers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Met de fiets kun je hier alle kanten op, want er zijn routes in alle richtingen en je bent zo in Enschede, Haaksbergen of Alstätte (Duitsland). Liever wat minder actief? Blijf dan lekker op de camping, bijvoorbeeld op het natuurkampeerterrein. Hier tussen de boomtoppen en fluitende vogels, kom je helemaal tot rust.

Natuurcamping De Meene

Groepsaccommodatie De Meene

Categorieën