Mijn favoriete uitjes met kinderen in Haaksbergen!

Geschreven door

Karin

Leestijd 4 minuten 1407 x bekeken

Bij ‘dagjes uit’ dacht ik vóórdat ik moeder was aan lange autoritten, grote attractieparken en een hele dag van huis zijn. Die fase gaan we later vast nog wel krijgen, maar met onze drie jonge dames is het een veel beter idee om op pad te gaan in onze eigen omgeving. Wat een geluk dat Haaksbergen zoveel moois te bieden heeft! Ik zette mijn favoriete uitjes met kinderen in Haaksbergen voor je op een rijtje!

Kinderboerderij in Haaksbergen

Voorheen reden we nog wel eens een eindje, maar dat deed de gemoedstoestand van de passagiers op de achterbank weinig goeds. Dat je net een klein uurtje in de auto hebt gezeten en eenmaal op de plaats van bestemming al op de parkeerplaats moet concluderen dat je het goede humeur van de kleinste mensen vergat in te pakken. Dapper doorzetten en aan het eind van wat een gezellig uitje had moeten worden het gevoel hebben dat je daarnet een bootcamp training deed. Inclusief 18 kilo zware peuter op je nek. Nee, in plaats daarvan ontdekten we als eerst de kinderboerderij in Haaksbergen. Onze kids bewonderen daar niet alleen de schattige knaagdieren, prachtige vogels en knorrende varkens: er lopen geitjes los, er is een glijbaan én een grote zandbak met waterbaan. Need I say more?

Waterpark het Lankheet

Aangezien onze kinderen nog klein zijn, gaan wij altijd met de kinderwagen op pad. Tot nu toe hebben we bij Waterpark het Lankheet de buggy-vriendelijke looproutes genomen, maar op ons lijstje staat nog een bezoekje aan de bekende stapstenen. Dat is een langere wandelroute, nu nog een te grote uitdaging voor die korte beentjes. We wachten maar even tot ze iets groter zijn, want deze stapstenen liggen in het water, maar het is wel een leuke tip voor als de kinderen iets groter zijn!

Kabouterpad bij de Watermölle

Over korte beentjes gesproken: sinds kort is Haaksbergen een heus kabouterpad rijker. Dat avontuur moesten wij natuurlijk zelf ervaren en dat was een groot succes! In ongeveer een uur tijd vonden we alle kabouterbordjes en onderweg kwamen we tal van schattige kabouterhuisjes tegen. Dat prikkelde de fantasie van mijn peuter en kleuter ontzettend en zo werd een ‘gewone’ boswandeling ineens een verrassend leuk uitje! Voor onderweg kregen we een kaart met aanwijzingen, pakjes drinken en een smakelijke verrassing mee. Ook kochten we er kaboutermutsjes, want we gaan hier vast nog vaker naartoe. Na afloop kochten we iets lekkers bij de kiosk en genoten we van het uitzicht vanaf één van de picknickplekken. Het terras van de Watermölle is natuurlijk ook een goed optie. Kortom: een aanrader!

Museum Buurtspoorweg

Zeg je ‘Haaksbergen’, dan zeg je ‘Museum Buurtspoorweg’. Een rit met een oude stoomlocomotief: dat is toch een belevenis die we mee moeten maken? Dat vind ik dus ook, maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het er nog niet van gekomen is: het virus gooide roet in het eten. Toch staat dit uitje hoog op onze to do list en denk ik dat de kinderen de dag van hun leven gaan hebben als we met de trein naar Boekelo gaan, de conducteur hun kaartjes komt knippen en ze in het museum spelenderwijs meer leren over de stoomtreinen!

De Hooge Esch in Buurse

Na een wandeling bij het Buursermeertje belandden we eens bij De Hooge Esch in Buurse. Daar eet je niet alleen hele lekkere pannenkoeken, er is ook een speeltuin! Tot groot plezier van de kinderen, want die vermaakten zich daar opperbest. Tja, dan zit er voor papa en mama niets anders op dan nog even plaats te nemen op het terras… Heel vervelend! Binnen is trouwens ook een speelgedeelte, dus ook bij slecht weer is de Hooge Esch een bezoekje waard.

Kortom: genoeg te beleven in Haaksbergen!

Mijn favoriete uitjes met kinderen in Haaksbergen geven je al een heleboel leuke opties voor een gezellige dag op pad. Maar er is nog veel meer! Zwemmen, wandelroutes in Haaksbergen die ook met kids goed te doen zijn, noem maar op! Welk uitje in Haaksbergen staat in jouw favorietenlijstje?

Meelezen over meer van mijn uitstapjes in Haaksbergen? www.mamasmeisje.com

Deel dit artikel met vrienden

Karin

Karin is mama van drie meisjes en op haar blog schrijft ze over alles rondom het moederschap: budgettips, outfitinspiratie, dagjes uit, persoonlijke verhalen en meer leuks. Meelezen kan via mamasmeisje.com of @mamas_meisje op Instagram!

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Wandelen

  Stevig Ommetje

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!
 2. Wandelen

  Wandelen langs stromend water

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!
 3. Natuur

  Vlonderpaden: wandelen over zwevende houten planken

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!
 4. Natuur

  Vlonderpaden; wandelen over zwevende houten planken

  Geschreven door Haaksbergen natuurlijk!

Tip je vrienden

facebook twitter