75 jaar Vrijheid & Verzoening

Anne Frank-bomen geplant in Ahaus en Haaksbergen

Leestijd 1 minuten 89 x bekeken

Op de dag dat het exact 75 jaar geleden was dat concentratiekamp Auschwitz werd bevrijd door de geallieerden, plantten de burgemeesters Karola Voss (Ahaus) en Rob Welten (Haaksbergen) twee zogeheten Anne Frank-bomen.

Maandagochtend om 10.00 uur in Ahaus bij het fraaie slot in het centrum van de stad. Anderhalf uur later op de begraafplaats aan de Enschedesestraat in Haaksbergen.

In Haaksbergen speelden de violisten Lynn Vis en Amber Lankheet tijdens het planten muziek uit de film Schindler´s List. Zij deden dat namens de Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen. Bram en Jordy, leerlingen van Het Assink lyceum, lazen voor uit het beroemde dagboek van Anne Frank. Beide burgemeesters benadrukten het belang van het nooit vergeten van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

De twee kastanjebomen in Ahaus en Haaksbergen zijn zaailingen van de beroemde boom waar Anne Frank in haar dagboek over schreef. De boom stond in de achtertuin van het Achterhuis in Amsterdam en werd symbool voor het verlangen naar vrijheid. In 2010 waaide de boom om. Zaailingen van de Anne Frank-boom zijn inmiddels over de hele wereld verspreid, zoals in New York, Jeruzalem en Parijs. En nu dus ook in Ahaus en Haaksbergen.

Het planten van de boom in Haaksbergen werd mede mogelijk gemaakt door Uzin Utz Nederland bv en Hartman Hoveniers & Boomverzorgers.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Overig

  Op visite bij familie Vos

  Geschreven door Ellen van den Berg
 2. 75 jaar Vrijheid & Verzoening

  Lezing: Bernard Klaczynski enthousiast ontvangen

 3. 75 jaar Vrijheid & Verzoening

  Anne Frank-bomen geplant in Ahaus en Haaksbergen

 4. 75 jaar Vrijheid & Verzoening

  Jeugd volop betrokken

Tip je vrienden

facebook twitter