1. Doe-tips

  Wat te doen met Hemelvaart? Vind hier de 5 leukste tips op een rij.

  Hemelvaart is een extra dagje vrij en maakt voor velen een lekker lang weekend. Hoe vier jij Hemelvaart dit jaar? Zit jij traditioneel 's ochtends vroeg op de fiets om te genieten van de prachtige natuur? Of verwen jij jezelf met een lekkere diner? Lokale ondernemers uit Haaksbergen halen alles uit de kast om er een gezellige dag van te maken! Wij geven je tips die je in Haaksbergen en omgeving kunt gaan doen.

  Dat was hem weer, hemelvaart 2023. Zodra er meer informatie bekend is over Hemelvaart 2024 wordt dat hier gepubliceerd.

 2. Picknicken in het park

  Stel je van tevoren een picknickmand samen met lekkere broodjes, fruit, snacks en drankjes. Vergeet niet om een kleed mee te nemen om op te zitten en eventueel wat spelletjes of boeken om je gezelschap te vermaken. En struin neer in het Scholtenhagen Park in Haaksbergen, een perfecte plek voor een lekkere picknick!

 3. Historische Vervoersdagen Museum Buurtspoorweg

  Reizen zoals opa en oma dat vroeger deden. Op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) én vrijdag 19 mei beleef je het bij Museum Buurtspoorweg. Niet alleen de stoere (stoom)treinen rijden deze dag extra vaak, je kunt ook een tochtje maken in een nostalgische bus en een ouderwetse paardentram. De nostalgische bus maakt een ronde door het buitengebied van Haaksbergen. Onderweg zijn er stops bij Educatief Centrum Schaapskudde en de Oostendorper watermolen. De paardentram rijd tussen halte ‘Zoutindustrie’ en station Boekelo. Stap het eerste óf het laatste stukje van je treinrit in de paardentram. Verder zijn er op beide stations diverse oude voertuigen te bewonderen.

 4. Zomerfeesten De Hoeve

  Zomerfeesten de Hoeve is een 4-daagse mix van feest, muziek, cross, kermis en spektakel tijdens het Hemelvaartweekend. Het evenement staat bekend om haar unieke sfeer en beleving voor jong en oud. Jaarlijks komen er ruim 30.000 bezoekers op Zomerfeesten de Hoeve af!

 5. Speelpret in de Speeltuin

  Kom klimmen en klauteren in de speeltuinen bij ’t Stien’nboer, Haarmühle, Hooge Esch, Ter Huurne Hollandmarkt of in het speelbos van Den Broam. Uitgespeeld? Na afloop kun je genieten van een patatje, pannenkoek of lekker ijsje.

 6. Een echte traditie: dauwtrappen

  Hemelvaartsdag staat bekend om een rondje te fietsen. Ook wel dauwtrappen genoemd! Liever wat later op de fiets stappen? Ook dat is mogelijk. In Haaksbergen en omstreken hebben wij tal of fietsmogelijkheden. Een échte aanrader zijn de 4 natuurgebieden. Daarna trek gekregen? Plof neer op de heerlijke terrassen die Haaksbergen rijk is.

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 6 leukste evenementen in december in Haaksbergen.

 2. Doe-tips

  Ga er op uit! De beste tips voor een onvergetelijk groepsuitje.

 3. Natuur

  In het buitengebied van Haaksbergen hoor je de stilte.

  Geschreven door Boswachter Ellen
 4. Doe-tips

  Dit zijn de 8 leukste evenementen in november in Haaksbergen.

Tip je vrienden

facebook twitter