1. Doe-tips

  Wat te doen met Hemelvaart? Vind hier de 5 leukste tips op een rij.

  Hemelvaart is een extra dagje vrij en maakt voor velen een lekker lang weekend. Hoe vier jij Hemelvaart dit jaar? Zit jij traditioneel 's ochtends vroeg op de fiets om te genieten van de prachtige natuur? Of verwen jij jezelf met een lekkere diner? Lokale ondernemers uit Haaksbergen halen alles uit de kast om er een gezellige dag van te maken! Wij geven je tips die je in Haaksbergen en omgeving kunt gaan doen.

 2. Picknicken in het park

  Stel je van tevoren een picknickmand samen met lekkere broodjes, fruit, snacks en drankjes. Vergeet niet om een kleed mee te nemen om op te zitten en eventueel wat spelletjes of boeken om je gezelschap te vermaken. En struin neer in het Scholtenhagen Park in Haaksbergen, een perfecte plek voor een lekkere picknick!

 3. Nationale Dag van de Stoomtrein

  Op Hemelvaartsdag vieren ze bij Museum Buurtspoorweg de Nationale Dag van de Stoomtrein. Op deze dag is het museum geopend en rijden de stoomtreinen extra vaak! Hetzelfde geldt voor de vrijdag. Vanaf 18:30 kan je echter weer instappen voor de Culi Express! Het Museum Buurtspoorweg en sterren restaurant ‘t Lansink hebben samen de handen ineen geslagen; dineren in een stoomtrein. Samen zorgen zij voor een unieke belevenis. Een culinaire rit met een rijdende (stoom) trein van Haaksbergen naar Boekelo. Terwijl je door het mooie Twentse coulisselandschap rijdt, legt SVH-Meesterkok Lars van Galen je samen met zijn team culinair in de watten.

 4. Zomerfeesten De Hoeve

  Zomerfeesten de Hoeve is een 4-daagse mix van feest, muziek, cross, kermis en spektakel tijdens het Hemelvaartweekend. Het evenement staat bekend om haar unieke sfeer en beleving voor jong en oud. Jaarlijks komen er ruim 30.000 bezoekers op Zomerfeesten de Hoeve af!

 5. Speelpret in de Speeltuin

  Kom klimmen en klauteren in de speeltuinen bij ’t Stien’nboer, Haarmühle, Hooge Esch, Ter Huurne Hollandmarkt of in het speelbos van Den Broam. Uitgespeeld? Na afloop kun je genieten van een patatje, pannenkoek of lekker ijsje.

 6. Een echte traditie: dauwtrappen

  Hemelvaartsdag staat bekend om een rondje te fietsen. Ook wel dauwtrappen genoemd! Liever wat later op de fiets stappen? Ook dat is mogelijk. In Haaksbergen en omstreken hebben wij tal of fietsmogelijkheden. Een échte aanrader zijn de 4 natuurgebieden. Daarna trek gekregen? Plof neer op de heerlijke terrassen die Haaksbergen rijk is.

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe-tips

  Wat te doen met Pinksteren? 5 leuke tips op een rij!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Kunst in de Etalage

 3. Doe-tips

  Tips voor de meivakantie!

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Vier Koningsdag in Haaksbergen. De beste tips op een rij!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter