Anne Frank-bomen geplant in Ahaus en Haaksbergen

Leestijd 1 minuten 1761 x bekeken

Op de dag dat het exact 75 jaar geleden was dat concentratiekamp Auschwitz werd bevrijd door de geallieerden, plantten de burgemeesters Karola Voss (Ahaus) en Rob Welten (Haaksbergen) twee zogeheten Anne Frank-bomen.

Maandagochtend om 10.00 uur in Ahaus bij het fraaie slot in het centrum van de stad. Anderhalf uur later op de begraafplaats aan de Enschedesestraat in Haaksbergen.

In Haaksbergen speelden de violisten Lynn Vis en Amber Lankheet tijdens het planten muziek uit de film Schindler´s List. Zij deden dat namens de Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen. Bram en Jordy, leerlingen van Het Assink lyceum, lazen voor uit het beroemde dagboek van Anne Frank. Beide burgemeesters benadrukten het belang van het nooit vergeten van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

De twee kastanjebomen in Ahaus en Haaksbergen zijn zaailingen van de beroemde boom waar Anne Frank in haar dagboek over schreef. De boom stond in de achtertuin van het Achterhuis in Amsterdam en werd symbool voor het verlangen naar vrijheid. In 2010 waaide de boom om. Zaailingen van de Anne Frank-boom zijn inmiddels over de hele wereld verspreid, zoals in New York, Jeruzalem en Parijs. En nu dus ook in Ahaus en Haaksbergen.

Het planten van de boom in Haaksbergen werd mede mogelijk gemaakt door Uzin Utz Nederland bv en Hartman Hoveniers & Boomverzorgers.

Meer verhalen uit Haaksbergen

  1. Doe-tips

    Tips voor de meivakantie!

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Wat te doen met Hemelvaart? Vind hier de 5 leukste tips op een rij.

  3. Doe-tips

    Ontdek de Magie van het spoorverleden bij Museum Buurtspoorweg Haaksbergen

    Geschreven door Museum Buurtspoorweg
  4. Doe-tips

    Voetgolf in Twente

Tip je vrienden

facebook twitter