Natuur

Lonely Planet: op roadtrip door Haaksbergen. Van Boer tot Bos.

Geschreven door

Haaksbergen natuurlijk!

Leestijd 2 minuten 1634 x bekeken

In het artikel 'Van Boer tot Bos’ doet redacteur Sophie verslag van haar Roadtrip door Haaksbergen; op bezoek bij de boer, met e-bike op natuurexcursie, actief op de MTB, midden in de natuur wakker worden en lekker eten.

Het zuidoosten van Twente, rondom de gemeente Haaksbergen, kent een interessante, soms ingewikkelde balans tussen heden en verleden en mens en natuur. Ontdek de verhalen die door dit unieke, lege stukje Nederland meanderen als de Buurserbeek.

Hoe actueel, tijdens haar roadtrip heeft Sophie onder andere een bezoek gebracht aan de boerderij van Helleen en Rogier Lansink in Sint Isidorushoeve. Sophie schrijft hier afsluitend over: ‘Het is goed om een verblijf in het zuidoosten van Twente te beginnen met een bezoek aan de boerderij. Dit stukje van de Overijsselse streek langs de grens met Duitsland en de Achterhoek kenmerkt zich door de gevarieerde natuurpracht; de uitgestrekte heide, plukken bos en het drassige moerasland geven de streek zijn groene gezicht. Maar als je in Twente bent leer je dat dit niet vanzelfsprekend is; het is soms best zoeken naar de juiste balans tussen het beschermen van de natuur en het behoud van de eeuwenoude tradities van het boerenland. Heleen en haar Melktapperij zien dat het kan.’

Start van het weekend was een kijkje op de boerderij van Heleen Lansink in Sint Isidorushoeve. Jesse van Captain Jack heeft Sophie meegenomen op een educatieve fietstourtocht door het Haaksbergerveen en Buurserzand én heel veel verteld over de natuur, vroeger, nu, hedendaagse dillema’s de textielindustrie en andere weetjes en feiten. Zondags stond de mountainbikeroute Haaksbergen op het programma. Met de e-mountainbikes van Dorpswinkel Wildenborg was dit een makkie voor hun. Slaapadres was Natuurlogies Buurse Buiten aan de rand van het Witte Veen. Én natuurlijk ontbraken een hapje eten (Captain Jack, Restaurant de Watermölle, Restaurant De Blanckenborgh, Hooge Esch) en een terrasje pakken niet (Bides).

Artikel & Blog

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 7 leukste evenementen in juni in Haaksbergen.

 2. Doe-tips

  De 4 stoerste uitjes om te doen in Haaksbergen met je vader.

 3. Overnachten

  Vier je vakantie! De leukste campings voor kinderen in Haaksbergen.

  Geschreven door Eren
 4. Natuur

  Trek je wandelschoenen aan en gaan: Buurserbeek & heideroute.

  Geschreven door Bertine

Tip je vrienden

facebook twitter