Slootjesdag

Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft? Kom alles te weten over het waterleven en de waterkwaliteit tijdens de IVN Slootjesdag! Kinderen en hun (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot. Samen met de IVN-natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven.

Op zaterdagmorgen 12 juni bij Waterpark Lankheet staan IVN-natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

Doe laarzen en oude kleren aan en kom ook! Samen kijken welke waterbeestjes er in het water zwemmen.

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant!

Meer informatie

  • Het evenement vindt plaats op zaterdagmorgen 12 juni tussen 10.00 en 12.00 uur
  • Locatie: Ingang Waterpark Lankheet, Lankheterweg, Haaksbergen
  • Deelname prijs per kind €2,00
Of bekijk de website www.ivn.nl/afdeling/haaksbergen/activiteiten/slootjesdag-0

Wanneer

  • -

Locatie

Waterpark Het Lankheet

Adres
Lankheterweg 6, 7481VM Haaksbergen
Telefoon
06-22422377
E-mail
Website
verwijzing.webreus.nl

Tip je vrienden

facebook twitter