Tips voor een toffe herfstvakantie

Geschreven door

Haaksbergen natuurlijk!

Leestijd 4 minuten 483 x bekeken

Genoeg te doen in Haaksbergen! Wij hebben alle herfstvakantie uitjes voor je op een rijtje gezet. Van een gezellig uitje in een escaperoom tot een avontuurlijke middag in de natuur.

Speeltuinen pret!

In en rondom Haaksbergen kunnen de kinderen zeker hun energie kwijt in de speeltuin! We hebben ze voor jullie op een rijtje gezet.

 • Stien 'n Boer In de grote binnenspeeltuin van Stien 'n Boer raak je niet uitgespeeld. Verstop je in 20m2 grote ballenbak. Spring je moe op de 2 lucht(spring)kussen en maak je tegenspeler in met een potje tafelvoetbal. Klim als een echte avonturier in de klimtorens en wanden. Echt een leuk uitje, vooral als het regent. Openingstijden: Tot eind oktober is de binnenspeeltuin geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entree €1,50 per kind.

 • Haarmühle, spelen over de grens Slechts 11 km vanuit Haaksbergen, dat is met de auto 15 minuten en op de fiets 35 minuten. Bij de Haarmühle is voor kinderen van alles te doen. Het hele jaar door kan je spelen op de grote avontuurspeelplaats met een grote glijbaan, klim- en klauterkasteel, motorscooters en fietsjes. De Haarmühle ligt direct aan een klein riviertje, de Ahauser Aa. Bij mooi weer is het erg verleidelijk om lekker op het kabbelende water te gaan roeien en de mooie omgeving vanaf het water te ontdekken. Een leuke activiteit voor jong en oud!

 • De Hooge Esch Pannenkoeken en spelen, wat wil je nog meer?! In Buurse vind je restaurant de Hooge Esch met ambachtelijk gebakken pannenkoeken, maar ook een uitgebreidere kaart. De buitenspeeltuin heeft een gave trampoline, groot lucht springkussen en nog veel andere leuke speeltoestellen.

 • Ter Huurne, precies op de grens Precies op de grens met Duitsland vind je de speeltuin van Hollandmarkt Ter Huurne. Je bent hier echt even een dagje uit. Je kan er winkelen, spelen en eten. De speeltuin is geopend van maandag t/m zondag van 9.00 - 18.00 uur. De betaalde attracties zijn alleen op zaterdag en zondag geopend.

Meer speelpret voor kinderen >

Zwemmen, klauteren en griezelen

omschrijving
omschrijving
In de herfstvakantie (17 t/m 30 oktober) hebben ze bij Zwembad De Wilder extra activiteiten. Iedere dag tijdens het vrijzwemmen ligt deze enorme stormbaan in het water.

 • Animatie en activiteiten In de 2de week van de herfstvakantie is er elke dag een animatieteam.
 • Dinsdag 25 oktober is het kidsteam van FC Twente aanwezig

Halloween

Zaterdag 29 oktober kan je de vakantie afsluiten in het griezeligste zwembad van Twente. Durf jij naar de Halloweenparty te gaan? Van 13:00 tot 16:00 uur: Voor de kleine kinderen die samen met papa en/of mama kunnen komen. In de avond wanneer het echt donker is komen de echte griezels tot leven van 19.00 uur tot 21.30 uur.

Kijk op de website van Optisport De Wilder voor het actuele rooster en volg de laatste updates op de Facebookpagina.

Vakantie met Tom de stationskat

omschrijving
omschrijving
Tijdens de herfstvakantie is Museum Buurtspoorweg vaker geopend en is er van alles te doen. Ga bijvoorbeeld op expeditie met Jack de stationskat en ontdek op speelse wijze de geschiedenis van de stoomtreinen. Of kruip in de huid van een machinist of conducteur met behulp van de verkleedkist. Kom je met opa en oma? Dan kunnen zij je misschien nog wel voordoen hoe ze vroeger speelden met loophoepels.

Boek hier jullie tickets!

Dag van de Markt | Een ware belevenis!

Woensdag 26 oktober

omschrijving
omschrijving
De Spekkenman of de man met die doos op z'n hoofd. Op de foto Hans Rigter, de rijmende spraakwaterval. Zal hij er dit jaar ook weer bij zijn in Haaksbergen tijdens De Dag van de Markt?

Naast de vertrouwde weekmarkt is er van alles te beleven tijdens de Dag van de Markt. Zo is er een standwerkersconcours, een expositie over de historie van Museum Buurtspoorweg, levende standbeelden en dansen de boerendansers op de markt.

Lees hier alles over de Dag van Markt in Haaksbergen.

Haaksbergen zien

Leuke fiets/wandel tip!

Haaksbergen is mooi en leuk om te ontdekken. Wandelend maar ook met de fiets. Deze 11 km lange route laat je 'Haaksbergen zien'. De route loopt door het dorp, Park Scholtenhagen en een een stukje buitengebied van Haaksbergen.

De route komt langs diverse historische bezienswaardigheden, waaronder de kleinste synagoge van Nederland, de Oostendorper Watermolen en Museum Buurtspoorweg, waar tijdens rijdagen ook een ritje met de stoomtrein gemaakt kan worden.

Download hier de route (11km)

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Tradities

  Paasvuren in Haaksbergen. Een eeuwenoude traditie die verbindt.

 2. Doe-tips

  Winkelen in het dorp Haaksbergen! Ontdek hier de leukste trendy winkels.

 3. Doe-tips

  Vier pasen in Haaksbergen! De 7 leukste tips voor een gezellig paasweekend!

 4. Natuur

  Trek je wandelschoenen aan en gaan: Buurserbeek & heideroute.

  Geschreven door Bertine

Tip je vrienden

facebook twitter