75 jaar Vrijheid & Verzoening

Mediapartners slaan handen ineen

Leestijd 2 minuten 101 x bekeken

Nog een kleine maand, dan begint jubileumjaar 2020. Dan is het op de kop af 75 jaar geleden dat Haaksbergen werd bevrijd door de geallieerden. Om dat te vieren en herdenken vinden er, vooral in maart en april, een heleboel jubileumactiviteiten plaats. Het organiserende comité “75 jaar vrijheid” vond in RTV Sternet en Rond Haaksbergen twee enthousiaste mediapartners.

Het jubileumprogramma werd onlangs gepresenteerd door burgemeester Rob Welten, wethouder Werner Leuker van Ahaus en comitévoorzitter Han Noordink. Een imposant programma, zo constateerde ook RTV Sternet-directeur Michel van der Voort. “Op de redactie hadden we al wel een aantal mooie programmaonderdelen besproken. Vooral de onderdelen die visueel aantrekkelijk zijn en waar een mooi verhaal te vertellen is, zijn voor ons het interessantst. En met Radio Oranje hebben we al een project waarbij we met leerlingen vlogs maken over jubileumevenementen in Haaksbergen.”

Samen optrekken

René Bult van Rond Haaksbergen - de enige lokale huis-aan-huiskrant die Haaksbergen nog rijk is - wil met zijn krant óók graag een bijdrage leveren aan het succes van de jubileumfestiviteiten. “Uiteraard volgen we het jubileumprogramma op de voet. Waar het kan besteden we er van harte aandacht aan. Daarin trekken we graag samen op met onze collega’s van RTV Sternet en met het organiserend comité. We staan als krant middenin de Haaksbergse samenleving en zijn er dan ook trots op ons mediapartner te mogen noemen.”

Iets moois van maken

Constance van Wolferen van RTV Sternet sluit zich graag aan bij de woorden van Bult. “We gaan er met elkaar iets moois van maken. Daar biedt het jubileumprogramma alle aanleiding toe.” Susan Swidde van Haaksbergen Natuurlijk maakt ook deel uit van het organiserende comité. “Alle lagen van de Haaksbergse bevolking vind je terug in ons comité”, vertelt Swidde. “Fijn om te weten dat we met RTV Sternet en Rond Haaksbergen twee lokale mediapartners hebben waar we als inwoners écht op kunnen bouwen.”

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Overig

  Op visite bij familie Vos

  Geschreven door Ellen van den Berg
 2. 75 jaar Vrijheid & Verzoening

  Lezing: Bernard Klaczynski enthousiast ontvangen

 3. 75 jaar Vrijheid & Verzoening

  Anne Frank-bomen geplant in Ahaus en Haaksbergen

 4. 75 jaar Vrijheid & Verzoening

  Jeugd volop betrokken

Tip je vrienden

facebook twitter