Doe-tips

Ontdek de Magie van het spoorverleden bij Museum Buurtspoorweg Haaksbergen

Geschreven door

Museum Buurtspoorweg

Leestijd 2 minuten 507 x bekeken

Yes! Met Pasen start het nieuwe seizoen van Museum Buurtspoorweg. Hoog tijd om de nostalgie van het spoorverleden te beleven. Stap voor heel even terug in de tijd met een bezoek aan het museum. Luister naar de spannende verhalen die horen bij de locomotieven, rijtuigen en gebouwen!

En dat is nog niet alles. Stationschef Laponder heet jen namelijk in Haaksbsergen van harte welkom en stuurt je graag op reis. Bestemming= Terug naar de tijd van de ijzeren eeuw! Als kers op de taart maak je een echte stoomtreinrit.

Een echte stoomtrein
Een echte stoomtrein

Een avontuur voor het hele gezin

Open jouw paasweekend met een ritje door de geschiedenis aan boord van onze historische stoomtrein. Laat je verrassen door het sissende geluid van de locomotief, terwijl je op je gemak door de prachtige Twentse natuur rijdt. Voor kinderen is er genoeg te doen en te ontdekken, van een speurtocht vol leuke opdrachten tot het verkleden als echte conducteur. In de trein mogen ze van de conducteur hun eigen kaartje knippen en in Boekelo vind je de mooiste modelbanen. Ga mee op ontdekkingsreis en leer spelenderwijs over de bijzondere geschiedenis van ons lokaalspoor.

Leuke kids activiteit
Leuke kids activiteit

Toegankelijk voor iedereen

Bij Museum Buurtspoorweg is iedereen welkom. De faciliteiten en stoomtrein zijn ook toegankelijk voor mindervaliden, zodat iedereen kan genieten van ons historisch erfgoed. Stap aan boord en laat je betoveren door de charme van het verleden.

Reserveer alvast je plek

Pasen 2024 verwelkomt het team van Museum Buurtspoorweg graag voor een onvergetelijke ervaring. Op Eerste én Tweede Paasdag rijdt op beide dagen de stoomtrein drie keer. Reserveer nu alvast je plek en plan je bezoek aan Museum Buurtspoorweg!

Alle informatie over het museum, de treintijden en ticketprijzen vind je op www.museumbuurtspoorweg.nl. Kom ook bewonderen en beleven tijdens een eersteklas dagje uit!

Fluitje gaat? Instappen maar!
Fluitje gaat? Instappen maar!

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe-tips

  Wat te doen met Pinksteren? 5 leuke tips op een rij!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Kunst in de Etalage

 3. Doe-tips

  Tips voor de meivakantie!

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Wat te doen met Hemelvaart? Vind hier de 5 leukste tips op een rij.

Tip je vrienden

facebook twitter