navigatie overslaan

Fietsen

Stap op het stalen ros en verken Haaksbergen op twee wielen! Fiets door het schilderachtige landschap van Twente, langs kronkelende rivieren, uitgestrekte bossen en glooiende heuvels. Met een uitgebreid netwerk van fietspaden en -routes is Haaksbergen een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Er zijn tal van fietsroutes beschikbaar, geschikt voor zowel ontspannen tochten als uitdagende fietstochten voor de meer ervaren rijders. Of je nu op zoek bent naar een rustige rit door de natuur of een avontuurlijke mountainbiketocht, Haaksbergen biedt voor elk wat wils. Geniet onderweg van pittoreske boerderijen, charmante dorpen en adembenemende uitzichten, en ontdek de schoonheid van Haaksbergen op de fiets!

Verken Overijssels groene paradijs op twee wielen

Haaksbergen, een parel in de provincie Overijssel die wacht om ontdekt te worden op de fiets. Als fervente fietser weet je dat er niets gaat boven het verkennen van een nieuwe bestemming op twee wielen. Haaksbergen biedt eindeloze fietsmogelijkheden, of je nu van natuur, geschiedenis of culinaire stops houdt.

Fietsen door de natuurpracht van Haaksbergen

Haaksbergen is gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Stap op je fiets en verken het uitgestrekte Het Buurserzand, een heidegebied waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten. Fiets door dichte bossen, langs kabbelende beekjes en over uitgestrekte heidevelden. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen om vogels te spotten.

Historische fietsroutes

Als geschiedenisliefhebber kun je de historische fietsroutes van Haaksbergen niet missen. Volg de sporen van de textielindustrie in de regio en ontdek oude boerderijen en molens. Deze routes nemen je mee terug in de tijd terwijl je geniet van de rustige wegen.

Culinaire stops onderweg

Fietsen maakt hongerig, en gelukkig heeft Haaksbergen enkele culinaire hoogtepunten om je energie op te laden. Stop bij lokale eetgelegenheden om te genieten van streekproducten en specialiteiten. Proef de smaak van Haaksbergen terwijl je van de ene culinaire verrassing naar de andere fietst.

Familievriendelijke fietstochten

Haaksbergen biedt ook familievriendelijke fietstochten voor degenen die met kinderen reizen. Verken rustige paden, bezoek speelplaatsen en picknickplaatsen en geniet van quality time met je dierbaren terwijl je de omgeving verkent.

Haal je fiets tevoorschijn en bereid je voor op een avontuurlijke en schilderachtige fietstocht door Haaksbergen. Deze stad biedt alles wat een fietsliefhebber zich kan wensen, van natuurlijke pracht tot historische schatten en heerlijk eten. Fiets met ons mee en ontdek Haaksbergen op de meest authentieke manier mogelijk. Veel fietsplezier!

Alle routes gefietst?

Heb je alle routes gefietst? Dan hebben we nog een aantal tips voor je! Zoek de Routenetwerk Twente fietsknooppunt borden op en stel je eigen route samen. Wat ook kan is dat je onze oude fietsroutes bekijkt die de afgelopen jaren allemaal zijn gemaakt door onze vrijwilligers, collega's en fietsfanaten. Let wel op! de teksten e.d. worden niet meer bijgewerkt dus het kan zijn dat je verouderde informatie aantreft en routes daardoor niet helemaal meer kloppen of dat de wegsituaties hier en daar aangepast zijn.