Excursie Buurserzand

! Vanwege de maatregelen om verspreiding van het corona virus tegen te gaan, zijn samenkomsten en evenementen tot 1 sept a.s. verboden. Dit evenement is afgelast en gaat dus niet door.

Ook als de natuur zich in november al grotendeels heeft teruggetrokken is er in het Buurserzand nog veel te zien, met veelal een interessant verhaal.

Gidsen van IVN-Haaksbergen begeleiden je door dit bijzondere Natura 2000-gebied. Dit keer bewandelen ze een ander pad, en ga ja op zoek naar het antwoord op hoe dit natuurgebied is gevormd.

Gevormd door wind en mensenhand

Zag het er 150 jaar geleden ook zo uit? Hoe is al dat zand hier terecht gekomen? En hoe is die ene hoge bult ontstaan? Dat zijn vragen waarop de IVN-gidsen het antwoord geven. Ze laten daarbij de reactie zien van de natuur op menselijke activiteiten. Mossen en Korstmossen spelen in dat verhaal een belangrijke rol. Vandaar dat daar extra aandacht naar uitgaat.

Oog voor planten

Natuurlijk is er ook oog voor planten zoals de Jeneverbes en voor de nog aanwezige bloemen of vruchten. Hopelijk is dan de Klapekster in de boomtop te zien, en op de grond de late paddenstoelen.

Informatie

De wandeling duurt ca. 2 à 2½ uur en voert ons over de heide, langs water en door bosgebied. Voor deelnemers is dus stevig schoeisel aan te bevelen. Voor rolstoel en rollator is dit traject helaas ongeschikt. Halverwege de route is er voor alle deelnemers warme chocomelk.

De excursie start om 10.00 uur vanaf Parkeerplaats Molenbelt aan het Bommelaspad.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,50 Entreeprijs

IVN-leden €1,00

Locatie

Parkeerplaats Molenbelt

Adres
Stendermolenweg 9, 7481 PR Haaksbergen

Tip je vrienden

facebook twitter