Op reis met de Wismar railbus

Rij mee met de 'Wismar' railbus. Na een twaalf jaar durende restauratie is dit motorrijtuig weer in dienst gesteld.

! Voorlopig programma, definitieve programma volgt.

Dit type motorrijtuig werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd in Duitsland voor spoorlijnen waar het reizigersvervoer onrendabel was. De techniek was gebaseerd op die van bussen en vrachtwagens, vandaar de naam ‘railbus’. Tot in de jaren ’50 reed er een Wismar railbus naar Enschede vanuit het Duitse Ahaus.

Een reis terug in de tijd

Een gids neemt u mee naar de jaren ’30. U ervaart hoe het was om te reizen over een spoorlijntje met een voor die tijd moderne trein. De gids vertelt u over de inmiddels niet meer bestaande spoorlijn van Enschede Zuid naar Ahaus, de techniek en het uitgebreide restauratieproces van de railbus. Na afloop weet u waarom de machinist geen machinist werd genoemd.

Programma

De reis met de 'Wismar' railbus start met een ontvangst, fotopresentatie in de Goederenloods en bezoek aan de werkplaats van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Vervolgens vertrekt u voor een retourtje met de railbus naar Boekelo. In Boekelo volgt een korte rondleiding door de museumloods en een kijkje onder de motorkap.

Het reisprogramma start om 10.00 of om 13.15 uur uur in de Goederenloods met een korte rondleiding (circa 15 minuten) en een bezoek aan de werkplaats (30 minuten). Om respectievelijk 11.00 en 14.15 uur vertrekt de railbus voor een reis naar Boekelo en terug (circa 1,5 uur).

Kom gerust wat vroeger, zodat u op uw gemak kunt genieten van een kopje koffie/thee (zit inbegrepen bij het arrangement).

Reserveren

De Wismar heeft plek voor 26 reizigers. Wilt u zeker van een plek zijn, dan raden wij u aan vooraf te reserveren via T 053 5721516 of .

! Let op: de Wismar railbus is helaas niet voorzien op rolstoelers. En het is niet mogelijk om kinderwagens/buggy’s, fietsen en/of huisdieren mee te nemen.

Wanneer

Prijzen

vanaf 4 jaar, incl. één consumptie.

Locatie

Museum Buurtspoorweg

Adres
Stationsstraat 3, 7481 JA Haaksbergen
Telefoon
+31535721516
E-mail
Website
www.museumbuurtspoorweg.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter