Fietstocht: De Boer Op

Ga mee op de fiets en breng een bezoekje aan de deelnemende (boeren)bedrijven. Zij openen hun deuren vandaag voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.

Per deelnemer is een startbewijs á € 2.50, incl. route en koffiebon, te koop op 2 augustus bij de startplek op de parkeerplaats bij Zwembad De Wilder (Scholtenhagenweg) tussen 9.30 en 13.00 uur. Kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis onder toezicht van een volwassene meefietsen. Het is verboden honden mee te nemen! De fietstocht gaat richting Buurse en heeft een lengte van ca. 30 km.

Melkveebedrijf Onland-Harbers

De familie Onland-Harbers is het eerste gastbedrijf dat de deuren openzet. Op dit moderne melkveebedrijf worden 210 koeien en bijbehorend jongvee gehouden. De koeien worden gemolken in een 2 x 26 stands swing over melkstal. Op deze locatie wordt koffie geschonken.

Fokkerijbedrijf Ter Mors

De tweede locatie is fokkerijbedrijf ter Mors. Zij houden 50 Jersey melkkoeien met bijbehorend jongvee en fokvarkens. Opmerkelijk is dat zij alle stierkalfjes zelf opfokken en deels op beheersgronden laten grazen. Tevens wordt een deel van hun melk verwerkt tot Jersey brie. Zowel het vlees als de brie worden in eigen beheer verkocht.

Melkveebedrijf Schutteman

Dan gaat de tocht richting de familie Schutteman. Zij houden 90 melkkoeien met bijbehorend jongvee en 700 vleesvarkens. Twee melkrobots zorgen er voor dat de koeien de hele dag door naar behoefte gemolken kunnen worden. Op deze locatie is een springkussen voor de kinderen en worden pannenkoeken geserveerd.

Schaapskooi 'Horstervennehoes'

Het laatste bedrijf in de route is de nieuwe Schaapskooi. Jaarlijks wordt 150 ha hoogveengebied begraasd door de schapen. Ergens onderweg tijdens de fietsroute komen de deelnemers langs de schaapskudde en op locatie worden demonstraties schapen drijven gegeven. Hier is gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van een drankje.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,50 Deelnameprijs

Prijs is inclusief route en koffiebon.

Locatie

Start: Parkeerplaats Zwembad De Wilder

Adres
Scholtenhagenweg 32, 7481VP

Tip je vrienden

facebook twitter