Mijlenloop Haaksbergen

! Vanwege de maatregelen om verspreiding van het corona virus tegen te gaan, zijn samenkomsten en evenementen tot 1 sept a.s. verboden. Dit evenement is afgelast en gaat dus niet door.

Het wordt weer een mooie editie met een fraai parcours door het prachtige buitengebied van Haaksbergen.

Mijlenloop

Het parcours start en finisht op de Markt. Het eerste deel van het parcours loopt door het centrum en dan via buurtschap Honesch, het Mariakapelletje aan de Bekkevosweg, de Oostendorper Watermolen en via park Groot-Scholtenhagen weer naar het Centrum. De 5 EM-lopers lopen deze ronde één keer en de deelnemers aan de 10 EM lopen twee ronden. Klik hier voor het parcours.

 • Start: 5 en 10 mijlen 12.00 uur
 • Huldiging: Dames en Heren, eerste 3 finishers en Haaksbergenaren, snelste vrouw en man

Inschrijven

 • Voorinschrijving: € 9,50 t/m 19 maart via inschrijven.nl
 • Na inschrijving: € 14,50, zaterdag 24 maart van 14.30 tot 16.30 uur wedstrijdsecretariaat bij Haaksbergen Promotie/VVV en zondag 25 maart van 9.00 tot 11.15 uur, wedstrijdsecretariaat in Gemeentehuis. En van 14.00-14.15 uur op de Markt.

Jeugdloop

Ook dit jaar is er een loop van 2 km voor de jeugd van 9 t/m 16 jaar met start vanaf de atletiekbaan en finish op de Markt. De loop gaat over het laatste deel van het parcours van de Mijlenloop. Je kunt op eigen gelegenheid naar de Atletiekbaan gaan, maar je kunt ook meedoen aan de gezamenlijke warming-up. Deze vertrekt om 11.15 uur vanaf het plein voor De Kappen (wedstrijdsecretariaat). Gezamenlijk loop je dan naar de atletiekbaan. Eventuele kledingstukken worden (voor eigen risico) weer teruggebracht naar het wedstrijdsecretariaat in De Kappen.

 • Start: 12.00 uur
 • Huldiging: Jongens en meisjes, eerste 3 finishers in de leeftijden 9-12 jaar, 13-14 jaar en 15-16 jaar.
 • Parcours: klik [hier]

Inschrijven

 • Voorinschrijven € 7,50 t/m 19 maart via inschrijven.nl
 • Na inschrijven € 7,50 zondag 25 maart 9.00-11.15 wedstrijdsecretariaat in Gemmentehuis.

CanMerk KidsFunRun

Voor de jongste kinderen (groep 3 t/m 8 basisschool) is er een ‘funloop’ met 3 uitdagende hindernissen rondom de Pancratiuskerk. Wie loopt de meeste rondjes in 10 minuten? Iedere deelnemer ontvangt na afloop een verrassing.

 • Start: 14.15 uur

Inschrijven

 • Voorinschrijven € 5,00*, t/m 19 maart via inschrijven.nl
 • Na inschrijven € 5,00* zondag 25 maart van 9.00 tot 11.15 uur, wedstrijdsecretariaat in Gemeentehuis.

* Helft van het inschrijfgeld gaat naar het JeugdSportFonds Overijssel. Dit fonds biedt sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging.

Flexwerf Bedrijvenloop

Samen met je collega's meedoen? Dat kan aan de Flexwerf Bedrijvenloop op de 5 of 10 EM. Een team bestat uit maximaal 5 lopers en strijd voor de unieke wisselbokaal 'Het Snelste Bedrijf in Haaksbergen'. Inschrijven kan online t/m 19 maart. Kosten € 125,00 per team.

Inschrijven Flexwerf Bedrijvenloop (t/m 19 maart)

Minimum leeftijd 5 EM 13 jaar en 10 EM 16 jaar.

Jeugd Sport Fonds

De Mijlenloop Haaksbergen ondersteunt het Jeugd Sport Fonds Overijsel. Dit fonds biedt sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Geef deze kinderen een sportieve kans en doe een vrijwillige bijdrage. De helft van het inschrijfgeld van de CanMerk KidsFunRun doneert Mijlenloop Haaksbergen. Samen met Gemeente Haaksbergen zorgen ze ervoor dat dit geld ten goede komt aan kinderen en jongeren uit Haaksbergen.

Omkleden

In sporthal De Bouwmeester, circa 500 meter vanaf de start/finish is beperkte kleedgelegenheid. Hier is geen toezicht of bewaking, achterlaten van spullen is volledig op eigen risico.

Meer info

Volg Mijlenloop Haaksbergen op facebook.

Middagje Haaksbergen natuurlijk!

Supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom! Neem je fanclub gezellig mee. In deze nieuwe opzet zijn er continue lopers in het centrum om aan te moedigen en de winkels zijn deze dag geopend. Kom op deze eerste lentezondag genieten van een middagje Haaksbergen natuurlijk!

Of bekijk de website www.facebook.com/mijlenloophaaksbergen/

Wanneer

Prijzen

Voorinschrijving €9,50 | Na-inschrijving €14,50 | KidsFunRun €5,-

Locatie

Centrum Haaksbergen

Adres
De Markt, 7481 HS

Tip je vrienden

facebook twitter