Twents Kampioenschap forellen roken

Op zaterdag 30 september wordt in Haaksbergen voor het eerst een kampioenschap forellen roken gehouden. Een driekoppige jury gaat de gerookte vis beoordelen. De beste forellenroker mag zich Twentse kampioen noemen.

Laurens Jansen uit Haaksbergen staat op de deelnemerslijst. Hij is de initiator van het Twents Kampioenschap. Jansen werpt regelmatig een hengel uit in de forellenvijvers in deze omgeving. Hij is tuk op forel. "In het voorjaar ben ik met dit idee naar Willem Mekkelholt (uitbater café Zeezicht) gestapt. Vervolgens hebben we Herman Schiphorst benaderd om dit van de grond te krijgen", zegt Jansen. De forellen worden gerookt op het plein bij Café Zeezicht aan de Molenstraat.

Rokers gevraagd

Haaksbergen heeft de primeur: het Twents Kampioenschap Forel roken en wel op 30 september a.s. De forellenrokers roken hun vis niet om hun eigen kas te spekken maar strijden om de fel begeerde titel van Twents Kampioen. De organisatie hoopt op veel deelnemers. Iedereen mag zijn eigen ingelegde forel gebruiken voor de wedstrijd. Ook zijn 2 forellen verkrijgbaar bij de organisatie om te roken voor de wedstrijd. Meedoen is gemakkelijk; stuur een mailtje voor 26 september naar: info@platformcommunicatie.nl of bel 06-53615294.

Plaats van handeling is het plein voor Café Zeezicht aan de Molenstraat in Haaksbergen. Meedoen kan voor tien euro. Voor dat bedrag krijgen de deelnemers twee forellen. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor een rookton met toebehoren. Zelf meegebrachte vis mag niet te warm zijn, maximaal 7 gr. Er wordt op temperatuur gecontroleerd. De gerookte vis mag u ter plekke verkopen.

De wedstrijd begint om 12.00 uur en vóór 14.00 uur moeten de wedstrijdvissen ingeleverd zijn bij de vakjury. Tussen 17.00 en 18.00 uur wordt bekend gemaakt wie zich de eerste 'Twents Kampioen Forel roken van Haaksbergen' mag noemen.

Zien, roken, proeven en kopen

Het winkelend publiek kan zaterdagmiddag van 12.00 tot 17.00 forse korting krijgen op de gerookte forel. In meerdere winkels in Haaksbergen worden namelijk waardebonnen uitgedeeld waarmee 3 euro korting te krijgen is op een gerookte forel.

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Deelnameprijs

Locatie

Plein bij Café Zeezicht

Adres
Molenstraat, Haaksbergen

Tip je vrienden

facebook twitter