Maakdag Festival Haaksbergen

Creëer je eigen Maak Experience tijdens het Maakdag Festival bij Museum Buurtspoorweg.

Tijdens het festival kun in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media.

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken. Maak met een van de Make-It techniekpakketjes* een rotormobiel of techniekhuis of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Of creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installatie Mijn Lijn. Maar er is meer!

Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab. Het Zone.college is aanwezig met het Green Mobile Education Centre, een hele grote truck waar je met behulp van simulatoren kan leren oefenen met trekker rijden, door middel van augmented reality (AR) kan ervaren hoe de bediening in kassen werkt of met een VR bril op diverse handelingen (zoals zagen) kan oefenen.

Museum Buurtspoorweg

Deze dag kun je om 11.00 of 14.00 ook instappen voor een nostalgische stoomtreinrit van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug. Ook kun je met Jack de Stationskat op speurtocht door het station. In de speurtocht vertelt hij je over de stoomtreinen en hoe het vroeger reilde en zeilde langs het spoor en in het station.

Toegang Maakdag Festival

  • Voor toegang tot het festival én het museum koop je een perronkaartje van € 3 p.p.
  • Het festival bezoeken én een stoomtreinrit maken? Dat kan met een dagticket. De tarieven hiervoor zijn € 7,00 kinderen 4 – 11 jaar en € 11,- vanaf 12 jaar.

Meer informatie?

Wanneer

  • -

Locatie

Museum Buurtspoorweg

Adres
Stationsstraat 3, 7481 JA Haaksbergen
Telefoon
+31535721516
Telefoon
0628434172
E-mail
Website
www.museumbuurtspoorweg.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter