Wandelkring DIO

Mensen door wandelen in beweging brengen. Door inspanning ontspanning. Jaarlijks organiseert DIO kleine en grote wandelevenementen in het Twentse Haaksbergen en neemt deel aan wandeltochten door heel Nederland.

Wandelevenementen

Het hele jaar door organiseert Wandelkring DIO verschillende wandelevenementen:

Nordic Walking

DIO is ook een groot promotor van nordic walking. Deze sport is al geruime tijd toegestaan op de vele natuurwandelingen die de wandelvereniging kent. Bij de meeste wandelingen zijn er al jaren nordic walkers van de partij.

Vereniging

Wandelkring DIO is een vereniging met ruim driehonderd leden. De leden komen hoofdzakelijk uit Haaksbergen, maar ook uit de regio. Waar in de eerste 35 jaar van haar bestaan door DIO leden uitsluitend in groepsverband aan de wandeltochten werd deelgenomen, reist men tegenwoordig samen naar een wandeltocht en gaat vaker individueel of in kleine groepjes aan de wandel. Zo kun je een afstand en tempo lopen dat past bij jouw trainingsschema. Veel activiteiten van Wandelkring DIO vinden plaats vanuit of in het clubgebouw het ‘Gängelhuuske’ aan de Molenstraat 56 in Haaksbergen. Verder geeft de vereniging informatie en voorlichting via Gängelproat. In dit clubblad vindt je veel nieuws over wandelevenementen en adviezen over het wandelen.

Landelijk wandelprogramma

Wandelkring DIO is aangesloten bij KWBN. Deze organisatie geeft jaarlijks het Landelijke Wandelprogramma uit. Hierin staan meer dan 1.000 wandelevenementen. DIO leden ontvangen elk jaar gratis zo’n boekje. Verder ontvangen leden een gratis wandelboekje, waarin gewandelde kilometers kunnen worden bijgehouden. De lidmaatschapskaart van KWBN geeft recht op reductie bij bijna alle wandeltochten in Nederland. DIO leden zijn automatisch lid van KWBN. Deze organisatie geeft vijf keer per jaar een bondsblad uit, dat krijgen leden ook toegestuurd. Wandelkring DIO is ook aangesloten bij het Internationale Volkssport Verbond (IVV).

Lidmaatschap Wandelkring DIO

Interesse in wandelsport, wordt lid van Wandelkring DIO. U krijgt hiervoor: bondscontributie, reductie op bijna alle wandeltochten in Nederland, informatie over de wandelsport in Haaksbergen en daarbuiten en informatie over andere activiteiten van de vereniging. Meer info via www.wkdio.nl of info@wkdio.nl.

Of bekijk de website www.wkdio.nl/

contactinformatie

 

Molenstraat 56
7481GN Haaksbergen

voorzieningen

Activiteiten
  • Sportief

Tip je vrienden

facebook twitter