Landbouw, Zorg- & Educatieboerderij Erve Meyerinkbroek

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Erve Meyerinkbroek is naast een regulier vleesvarkenshoudersbedrijf met bijna 900 vleesvarkens een Zorg- en Educatieboerderij. Van maandag t/m vrijdag werken er zo’n achttien volwassen mensen met een verstandelijke beperking (hulpboeren) mee op de boerderij.

Zorgboerderij

Op doordeweekse dagen helpen de hulpboeren mee met alle voorkomende werkzaamheden op de boerderij. Van varkens verzorgen, natuuronderhoud, houtbewerking, verzorging van diverse grote en kleine dieren, paardrijden, tuinieren, huishoudelijk werk tot onderhoud aan gebouwen en het erf. Er is altijd wel iets te doen. De vele verschillende werkzaamheden bieden een afwisselende werkomgeving met voor iedere hulpboer wel wat wils.

Educatieboerderij

Voor diverse groepen verzorgt Erve Meyerinkbroek educatieve lessen. Sinds 2012 hebben ze het certificaat Educatief – Platteland. Leerlingen van het AOC volgen sindsdien jaarlijks een aantal leermodules op de boerderij. Erve Meyerinkbroek laat mensen graag kennis maken met hun boerderij en verzorgt voor groepen op afspraak en tegen een reële vergoeding excursies, inleidingen en educatieve lessen.

Arrangementen

Arrangementen om samen met het gezin, de familie, vrienden of de schoolklas te doen zijn er ook. Crea Bea, Een onder onsje, Een dagje uit het leven van, Hart voor de Zorg, Zorg voor nu en later. Arrangementen in overleg zijn ook mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Rustpunt

Vanaf het zomerseizoen 2013 is Erve Meyerinkbroek een officieel Rustpunt. Wandelaars, fietsers en andere bezoekers kunnen aan de tuintafels of op ‘De Delle’ tegen een kleine vergoeding een kop koffie, thee of fris met iets lekkers drinken/eten.

Of bekijk de website www.ervemeyerinkbroek.nl

Openingstijden

maandag 07:00 - 17:00
dinsdag 07:00 - 17:00
woensdag 07:00 - 17:00
donderdag 07:00 - 17:00
vrijdag 07:00 - 17:00
zaterdag gesloten
zondag gesloten

Openingstijden gelden alleen telefonisch voor de zorgboerderij


contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter