Hervormde Kerk

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het gebouw dat er nu staat is omstreeks 1 januari 1855 in gebruik genomen. De kerk heeft het afgelopen jaar een ingrijpende herinrichting ondergaan.

Het liturgisch meubilair is voor een groot deel vernieuwd. De oude banken zijn deels teruggeplaatst.

Bij binnenkomst ziet u aan de rechterkant het doopvont, bestaande uit een glazen kubus waarin een steen is geplaatst. Deze steen werd in 1963 bij toeval in de pastorietuin gevonden. Na onderzoek bleek dat dit mogelijk de voet van een 13e eeuws doopbekken is geweest wat destijds in de Pancratiuskerk stond. Samen met de zilveren doopschaal en doopkan uit de 17e eeuw is dit een waar pronkstuk.

De middenkroon van de kerk is gebleven. Deze kroonluchter is gespaard gebleven bij de brand in 1851 en is in 1728 geschonken door de familie Van der Sluis. Tevens is de preekstoel en het Honhof-orgel uit 1865 de moeite van bezichtigen waard.

In de kerk en bij Haaksbergen Promotie / VVV liggen brochures met een uitgebreide geschiedenis van de kerk en de huidige vormgeving. Het is ook mogelijk een rondleiding te krijgen door de kerk en het historische Richtershof. Voor groepen kan dit ook op afspraak via mevrouw J. Dane, T 053 5721216.

Of bekijk de website www.sowhaaksbergen.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 10:00 - 12:00
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten

alleen na telefonische afspraak tel 572116


contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter