Landbouw, Zorg- & Educatieboerderij Erve Meyerinkbroek

Erve Meyerinkbroek is een landbouw, zorg en educatie boerderij met 7 hectare grasland en verschillende dieren. Sinds 1998 is het een zorgboerderij. Van maandag t/m vrijdag werken er gemiddeld negentien volwassen mensen met een verstandelijke beperking (hulpboeren) mee op het bedrijf.

Zorgboerderij

Op doordeweekse dagen helpen de hulpboeren mee met alle voorkomende werkzaamheden op de boerderij. Van koeien verzorgen, natuuronderhoud, houtbewerking, verzorging van diverse grote en kleine dieren, paardrijden, tuinieren, huishoudelijk werk tot onderhoud aan gebouwen en het erf. Er is altijd wel iets te doen. De vele verschillende werkzaamheden bieden een afwisselende werkomgeving met voor iedere hulpboer wel wat wils.

Educatieboerderij

Voor diverse groepen verzorgt Erve Meyerinkbroek educatieve lessen. Sinds 2012 hebben ze het certificaat Educatief – Platteland. Leerlingen van het AOC volgen sindsdien jaarlijks een aantal leermodules op de boerderij. Erve Meyerinkbroek laat mensen graag kennis maken met hun boerderij en verzorgt voor groepen op afspraak en tegen een reële vergoeding excursies, inleidingen en educatieve lessen. Zo ontvangen zij met regelmaat schoolklassen met kinderen waar ze laten zien waar bijvoorbeeld vlees vandaan komt, hoe groente groeit of wat het betekent wanneer je autistisch bent.

Arrangementen

Teambuilding op Erve Meyerinkbroek

Het programma begint met een kennismaking met de zorgboerin, waarna je een kort bezoek brengt aan een van de hulpboeren om vervolgens samen met hen klusjes af te ronden. Teambuilding geeft teamleden de ruimte om in een andere omgeving en in een andere situatie elkaar te leren kennen.

Vergaderen op een unieke locatie

Terwijl je samen met jouw collega’s de agenda afwerkt zorgen de hulpboeren met veel plezier voor koffie en thee met een zelfgebakken traktatie erbij. Het is ook mogelijk de vergadering te combineren met een heerlijke lunch en/of een rondleiding op de boerderij over het reilen en zeilen van Erve Meyerinkbroek.

Rondleiding

Dit kunnen groepen kinderen of volwassenen met een beperking zijn of allerlei groepen ouderen. Zij kunnen door middel van een rondleiding over het erf op ontspannen wijze kennis maken met alle dieren op de boerderij.

Rustpunt

Vanaf het zomerseizoen 2013 is Erve Meyerinkbroek een officieel Rustpunt. Wandelaars, fietsers en andere bezoekers kunnen aan de tuintafels of op ‘De Delle’ tegen een kleine vergoeding een kop koffie, thee of fris met iets lekkers drinken/eten.

Kieke boer’n

Erve Meyerinkbroek is lid van een enthousiaste groep agrariërs, onder de naam Kiekeboer’n, die willen dat iedereen in Twente zich bewust is van de mooie producten die door de boeren bij hen in de buurt gemaakt worden. Bij de Kiekeboer’n kun je op bezoek! Je kunt van te voren afspreken voor een bezoek.

In overleg zijn er ook allerlei aanpassingen, combinaties en prijsklassen mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Of bekijk de website ervemeyerinkbroek.nl/

Openingstijden

maandag 08:30 - 15:30
dinsdag 08:30 - 15:30
woensdag 08:30 - 15:30
donderdag 08:30 - 15:30
vrijdag 08:30 - 15:30
zaterdag gesloten
zondag gesloten

Openingstijden gelden alleen telefonisch voor de zorgboerderij


contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter