Boerderijwinkel Erve Hanebulten

De boerderijwinkel van Erve Hanebulten heeft zich gespecialiseerd in honing, honingproducten en in streekgebonden producten.

Met de Buursebeek in de achtertuin ligt, aan een zijweggetje van de Beekweg, Erve Hanebulten. Boer Frans en echtgenote Monique hebben rond 2007 het roer omgegooid. Waar het erf jaren het domein was van kippen, varkens en koeien staan nu bijen, de landwinkel en boerderijappartementen centraal.

De winkel

Op en rond het erf vind je bijzondere fruitbomen en kleinfruit, zoals bessen, aardbeien, bramen en frambozen. Zomers wordt de winkel aangevuld met onbespoten groenten uit eigen moestuin.
Verder worden er eigengemaakte jam, eieren van eigen kippen, aardappels van eigen teelt en streekproducten gemaakt door mensen uit de buurt verkocht. Daarnaast maken zij zelf nestkastjes en voederhuisjes voor vogels en insecten. Ook verkoopt men alle materialen voor imkers, zoals bijenkasten, gemonteerde en ongemonteerde ramen, artikelen voor koninginteelt etc.

Imkerij

Erve Hanebulten heeft een imkerij waarvan Frans ter Huurne de professionele imker is. Frans heeft ongeveer 60 bijenvolken. De honing wordt dan ook verkocht in de boerderijwinke. Daarnaast bestaan de werkzaamheden van de imkerij uit koninginnenteelt. Indien mogelijk worden volkjes en/of koninginnen verkocht aan imkers, naast materialen voor het houden van bijen. Desgevraagd wordt advies gegeven.

Vergaderen en overnachten

Achter de winkel bevindt zich een ruimte voor bijeenkomsten en/of vergaderingen. De ruimte beschikt over een internet aansluiting en wifi. Combineer je bijeenkomst eens met een prachtige wandeling door het Witte Veen.

Ook kun je overnachten bij Erve Hanebulten. Je verblijft dan in een boerderijappartement. De boerderijappartementen zijn gebouwd in een eigentijdse boerenstijl die past bij het landschap. Meer informatie

Of bekijk de website hanebulten.nl/

Openingstijden

maandag 10:00 - 17:00
dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag gesloten
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag gesloten

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter