Park Scholtenhagen

Wie Haaksbergen bezoekt kan bijna niet om het Park Scholtenhagen heen. In dit een uitgestrekt park zijn diverse schitterende voorzieningen o.a. sportmogelijkheden, overnachtingsaccommodaties, horecagelegenheden, watermolen, kinderboerderij en kunstpark gesitueerd.

Aan de zuidzijde van Haaksbergen ligt dit uitgestrekte park, waarin diverse schitterende voorzieningen zijn gesitueerd. Het is in 1902, door de toenmalige bezitter de heer Willem Hendrik Jordaan, bij legaat geschonken aan de inwoners van Haaksbergen. Het moest een plek worden waar ruimte zou zijn voor ontspanning en rust voor de Haaksbergse bevolking. Vroeger was het vooral een plek van verpozing, maar in de loop der jaren is het park steeds meer veranderd in een recreatieve voorziening waarin het uitoefenen van diverse sporten de boventoon ging voeren. Ondanks de vele sportvoorzieningen is het park ook nu nog steeds een plek van geestelijke ontspanning en is het authentieke parklandschap zeker bewaard gebleven.

In het park ligt een prachtige vijver, een kinderboerderij en er zijn diverse sportverenigingen en toeristische en recreatieve ondernemers gevestigd. Klik hier voor meer informatie en een plattegrond van het park.

Of bekijk de website www.scholtenhagen.nl

Openingstijden

Dagelijks geopend.


contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Natuur

Tip je vrienden

facebook twitter