navigatie overslaan

Buurserpot

Van de 15e tot de eerste helft van de 19e eeuw voeren er kleine platbodems over de Buurserbeek en Schipbeek. Allerhande vracht als poteerde (witte klei), brandewijn en textiel vervoerden deze platbodems tussen het Duitse Ahaus en Deventer.

Een deel van deze vaarroute is in ere hersteld. Vanaf de houtschuur op Landgoed Het Lankheet via de nieuwe Oude Omvloed (Botterbeek) vaart de replica platbodem: de Buurserpot over een deel van de Buurserbeek. Van april tot en met oktober kan je meevaren en beleef je een stukje bijna vergeten scheepvaartgeschiedenis.

VAAR MEE MET DE BUURSERPOT

Geniet van de flora en fauna rond de Buurserbeek, terwijl de schipper je bijpraat met (sterke) verhalen over de historie van de beek. De tocht duurt ongeveer 1 uur.

Vaartijden & boeken

  • Woensdag | 13.00 uur | 14.30 uur
  • Zaterdag | 13.00 uur | 14.30 uur
  • Zondag | 13.00 uur | 14.30 uur

Er kunnen maximaal 10 personen in de boot. Wil je zeker zijn van een plek in de boot, reserveer dan per mail naar: info@haaksbergennatuurlijk.nl.

Wil je met een groep buiten de vaste vaardagen een tocht maken? Dan kan dat aangevraagd worden. Ook dit kun je per email aanvragen.

Klik voor meer informatie over boekingen voor de Buurserpot

Landgoed Het Lankheet

De Buurserpot maakt onderdeel uit van Landgoed Het Lankheet. Historie en innovatie gaan hand in hand op dit landgoed. Eigentijdse landshapsprojecten op het gebied van waterzuivering, energiewinning, multifunctionele klimaatbossen en houtteelt geven een vooruitblik op het landschap van de toekomst. Dwars door het landgoed lopen verschillende wandel- en fietsroutes. Verder zijn er regelmatig excursies, educatieve programma’s en lezingen. Het landgoed is vrij toegankelijk.

Veel gestelde vragen

Waar parkeren?
Parkeren is het handigst op de Parkeerplaats vlakbij de 2 2e brug van de Oostendorper Watermolen, Watermolenweg. Hier vlakbij ligt de steiger. Dit is de opstapplaats voor de tijd van 14.30 uur.

Waar is het Boothuis?
Het Boothuis ligt aan de Oliemolenweg. Parkeer op de hierboven genoemde parkeerplaats. Loop vanaf hier richting het boerderijtje. Ga na het boerderijtje rechtsaf de zandweg in. Op kruising met verharde weg rechtsaf. De eerste schuur rechts is de Houtwerkschuur met daarnaast het Boothuis.

Hoever is het lopen vanaf het boothuis naar de steiger/parkeerplaats? Het is ongeveer 900 meter lopen.

Varen met een groep > 10 personen?
Voor een groep groter dan 10 personen is er de optie de vaart op te splitsen in twee kortere vaarten of twee vaartijdstippen te boeken. De groep die niet vaart kan een wandeling maken door het Lankheet (eventueel met gids) of een bezoek brengen aan de Oostendorper Watermolen (wo en za).

In de buurt van de Buurserpot?
Vlakbij de Buurserpot vind je naast de Oostendorper Watermolen en Het Lankheet, Restaurant De Watermölle, Theeschenkerij Jordaan, Midgetgolf en Indoor Speeltuin Stien'nboer.

Zijn er zwemvesten aanwezig?
In de boot zijn zwemvesten aanwezig, ook voor kinderen.

Categorieën