navigatie overslaan

Restaurant Haarmühle

De "Haarmühle", is een tot ver over de grens bekende en geliefde uitspanning. Naast de 400 jaar oude watermolen en aan de oever van de kleine rivier de Aa is het er goed vertoeven.

Het restaurant was oorspronkelijk een schuur van een boerderij uit 1865. Het ligt naast de oude molen in de prachtige omgeving van natuurreservaat het Witte Venn. Het restaurant is daarom een ideale uitvalsbasis voor een fiets- of wandeltocht of voor de verschillende andere leuke activiteiten die je er kunt ondernemen. Daarnaast is het restaurant ook erg geschikt als feestlocatie voor familiefeesten, bruiloften en een vriendendag.

Het restaurant

Ontbijt en lunch

Begin je dag goed met een heerlijk ontbijt! Van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 11.30 uur is er een boerenontbijt, bestaande uit diverse heerlijkheden. Op zon- en feestdagen tussen 9.00 en 11.30 uur kun je aanschuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Daarnaast kun je iedere zondag tussen 10.30 en 14.00 uur genieten van een heerlijk brunchbuffet in de feestschuur anno 1824. Je wordt verwelkomd met een lekker glas Duitse champagne, waarna je kunt genieten van verschillende smaakvolle gerechten. Bekijk hier de ontbijt- en brunchkaart. Wil je liever alleen lunchen? Dat kan dagelijks tussen 11.30 en 14.30 uur. Bekijk hier de menukaart.

Heerlijke Westfaalse gerechten

In de historische ambiance van de Haarmühle is het gezellig eten. Het restaurant ligt in Duitsland, direct aan de Nederlandse grens, en is de ideale plek om de echte Westfaalse keuken te ontdekken. Dagelijks tussen 15.00 en 21.00 uur (op zondag vanaf 14.30 uur) biedt de keukenbrigade een uitgebreid en ruim assortiment aan heerlijke gerechten. Geniet van de typisch Duitse gerechten zoals een knapperige Schnitzel of Strammer Max; versgebakken boerenbrood met Westfaalse rauwe ham en twee spiegeleieren. Bekijk alvast alle gerechten op de menukaart.

Genieten onder de kastanjebomen

Onder de oude kastanjebomen aan het kabbelende water van de Ahauser Aa biedt het grote terras met uitzicht op de oude watermolen plek aan circa 500 gasten. In deze gezellige en ontspannen atmosfeer kun je genieten van een kop koffie met huisgemaakt gebak of een koud drankje nuttigen. Ook kun je hier een maaltijd eten. En terwijl jij geniet van al het lekkers spelen de kinderen heerlijk in de grote buitenspeeltuin! Jaarlijks organiseert de Haarmühle diverse concerten en shows op het terras.

Unieke barbecue-locatie

Vlak voordat de Ahauser Aa Nederland binnenkomt, stroomt het water om een klein schiereiland heen. Onder de eeuwenoude bomen op dit eiland is een plek ingericht met een barbecue grill en een zelfbedieningsbar. Vanaf 20 personen kun je hier genieten van een barbecue arrangement. Vanaf 30 personen is het ook mogelijk om te barbecueën op het terras naast het restaurant.

Iets te vieren?

Een bruiloft, familie- of bedrijfsfeest. De Haarmühle denkt graag met je mee om je feest helemaal naar wens te maken. Deze veelzijdig locatie met de mooiste plekjes, zowel binnen als buiten, biedt voor ieder feest de juiste sfeer. Zelfs voor een huwelijksceremonie is er een romantisch plekje.

Dagje uit

Zet de Haarmühle eens op het programma voor een compleet dagje uit. Maak een fiets- of wandeltocht en strijk neer voor een hapje en een drankje. Of doe een leuke activiteit die je kunt reserveren bij de Haarmühle. Maak er met het gezin of een grotere groep een onvergetelijke dag van! En wist je dat je er ook nog je elektrische fiets kunt opladen? Je hoeft je dus geen zorgen te maken over hoe je weer thuiskomt.

Categorieën