Waar kan ik lunchen in Haaksbergen?

Er zijn veel plekken waar je heerlijk kunt lunchen in Haaksbergen. Loop lekker rond door het centrum en je komt tal van lunchplekken tegen. Of stap op de fiets en ontdek de omgeving, terwijl je op weg bent naar een lunchadresje iets buiten Haaksbergen. We vertellen waar je kunt lunchen in het centrum van Haaksbergen én in de omgeving van Haaksbergen. Want ook net iets buiten het dorp vind je unieke lunchplekken die we niet mogen vergeten.

Lunchen in het centrum van Haaksbergen

We trappen af met Broodbode Haaksbergen. Broodbode is een begrip in het oosten. Het is dé plek waar ambachtelijk brood en verrukkelijke smaken samenkomen. Ben jij een liefhebber van versgebakken brood? Dan is dit de plek voor jou. De bakkers van Broodbode zetten zich elke dag in om heerlijk brood te bakken. Hiervoor gebruiken ze traditionele recepten en hoogwaardige ingrediënten. Het resultaat? Een assortiment met broden die heerlijk smaken. Lekker beleg mag natuurlijk niet ontbreken, dus dat kies jij zelf uit tijdens een lunch bij Broodbode Haaksbergen.

Broodbode Haaksbergen
Broodbode Haaksbergen

Een andere geliefde plek om te lunchen in Haaksbergen, is De Kornuiten. Zeven dagen per week kun je bij De Kornuiten terecht. ‘s Winters neem je binnen plaats en met lekker weer staat het terras voor jou klaar. Een heerlijk broodje, een panini of wrap, een soepje, frisse salade of iets anders: de keuze is reuze. En het smaakt allemaal goed.

Een lunchplekje dat je vast kent, is Hema. Hema verkoopt belegde broodjes, de welbekende erwtensoep en nog veel meer lekkers. Neem het mee of ga lekker zitten in het horecagedeelte. Alles wordt vers bereid in de open keuken. Is het mooi weer? Dan kun je buiten zitten op het terras. Na de lunch kun je natuurlijk nog even rondsnuffelen in de winkel.

En dan: Bakker Bart. Wie kent het niet? Bakker Bart is dé plek om even snel langs te wippen voor een broodje to go of voor een lunch in het restaurant. Ook haal je hier brood voor thuis. Heb jij zin in een heerlijke lunch of een verse, warme snack? Neem dan plaats in het restaurant. En het fijne is dat Bakker Bart in het centrum zit. Dus tijdens het winkelen kun jij even opwarmen of je benen laten rusten bij Bakker Bart.

Lunchen in de omgeving van Haaksbergen

Wil jij graag de omgeving van Haaksbergen ontdekken? Kies ervoor om te lunchen in de buurt van Haaksbergen. Neem plaats in Restaurant Bij Boenders, gevestigd in Het Wapen van Beckum. Een heerlijke lunch bij Bij Boenders is perfect te combineren met een wandel- of fietstocht door het unieke Twentse landschap. Neem in de zomer plaats op het terras en warm in de winter lekker op bij de open haard.

Restaurant Bij Boenders
Restaurant Bij Boenders

In Buurse, een dorpje iets verderop, vind je Café Winkelman. Café Winkelman al meer dan 150 jaar een begrip in Buurse en omstreken. Café Winkelman is gelegen in het rustige, maar gezellige hart van Buurse, onder de rook van Enschede en Haaksbergen. Bovendien ligt het vlak bij schitterende natuurgebieden, zoals het Witte Veen en het Haaksberger Veen. Als je op zoek bent naar een plek voor een heerlijke lunch in de buurt van Haaksbergen, is dit de plek.

En als we dan toch in Buurse zijn, blijven we nog even hangen. Want ook Hooge Esch vind je in dit dorp. Bij de Hooge Esch vind je de lekkerste pannenkoeken van Nederland. Ambachtelijk gebakken zoals het hoort, dus gewoon in de koekenpan met de ingrediënten meegebakken. Je kiest uit meer dan 35 varianten. Van zoete tot hartige pannenkoeken. Heb je liever iets anders dan een pannenkoek? Geen probleem, de kaart bevat ook vleesgerechten, soepen en salades.

Restaurant Haarmühle mag niet ontbreken in dit rijtje. Het restaurant was oorspronkelijk een schuur van een boerderij uit 1865. Het ligt naast de oude molen in de omgeving van natuurreservaat het Witte Venn. Stap na de lunch op de fiets of trek je wandelschoenen aan. Een lunch bij restaurant Haarmühle is namelijk perfect te combineren met een bezoek aan het natuurreservaat. Liever uitgebreid lunchen zonder een bezoekje aan het Witte Venn te brengen? Dat kan natuurlijk ook gewoon.

Lunchroom Het Belegh
Lunchroom Het Belegh

Leuke lunchrooms in Haaksbergen

Ben je specifiek op zoek naar een lunchroom in Haaksbergen? Gelukkig heb je daar Lunchroom Het Belegh. Kwaliteit en snelheid komen hier samen. Lunchroom Het Belegh is dé bestemming voor liefhebbers van heerlijke broodjes en uitstekende service.

Lunchen in Haaksbergen of in de omgeving van Haaksbergen is een feestje dankzij alle heerlijke lunchplekjes. Weet jij al waar jij als eerste naartoe gaat?