navigatie overslaan

Artikel

BoerEnLunch Melkveebedrijf Smelt-Luttikhedde

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 52 keer
  • Geschreven door Corine

BoerEnLunch: Kom een kijkje nemen bij Melkveebedrijf Smelt-Luttikhedde in Buurse (gemeente Haaksbergen) en geniet van een overheerlijke picknick!

Kom een kijkje nemen in de keuken van het Melkveebedrijf Smelt-Luttikhedde. Met een tour door de stallen, de weilanden en langs de gewassen delen ze graag hun passie voor het boerenleven en tonen zij u hoe voedsel geproduceerd wordt. U krijgt de kans om met al uw zintuigen te ervaren hoe mooi deze omgeving is en te genieten van de heerlijke zelfgemaakte en lokale producten tijdens de picknick. Voor kinderen hebben ze een kortere route, met een belevenisboekje. Tijdens de route kunnen allerlei opdrachten uitgevoerd worden.

Dit kan op donderdag 13 juni en zaterdag 15 juni (voor gezinnen) van 11:00 tot ongeveer 15:00 uur.

In de week van 8 tot en met 16 juni vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats en dat is reden voor tuinders en boeren om te laten zien waar Nederlands voedsel vandaan komt en hoe gezond eten wordt gemaakt.

Aanmelden

Aanmelden vóór 10 juni kan via de website: www.smelt-luttikhedde.com of via 06-83444236.

‘Weet wat je eet’

Groente en fruit uit de kassen, uit de boomgaard en van het land, zuivel en kaas van de melkveehouder of een doos verse eitjes van de kippenboer, een broodje haring of een lekkere hamburger, kortom: het wordt “boer”gondisch genieten voor bezoekers van BoerEnLunch op de boerderij! Het aanbod van het lekkere eten is veelzijdig en bestaat vooral uit seizoensgebonden streekproducten.

Team Agro NL wil in samenwerking met Lokaal Wijzer en Zoek de Boer laten beleven waar voedsel vandaan komt. Veilig voedsel staat hoog in het boeren-vaandel. Team Agro NL wil als promotor van de agrarische sector laten zien, proeven en beleven waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Daarom is iedereen in de Week voor de Gezonde Jeugd van 8 tot en met 16 juni uitgenodigd voor een kijkje bij onze voedselmakers. Het thema is: Maak Gezond Gewoon! Ieder jaar vraagt het netwerk JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een leefomgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Maar bij de deelnemende boeren is jong en oud welkom!

Boeren en boerinnen, verspreid over heel Nederland, nodigen jong en oud uit voor een lunch met Nederlandse producten. Liefhebbers kunnen zich nu aanmelden voor een BoerEnLunch bij hen in de buurt. Kijk op de website welke boeren en tuinders meedoen aan de BoerEnLunch en meld je aan. Er is een beperkt aantal plaatsen, vol is vol!

In de zomermaanden organiseert Team Agro NL Rondje Kavelpad. https://teamagro.nl/agenda/rondjekavelpad/

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Corine