Doe-tips

Kanoën in Twente

Leestijd 3 minuten 3193 x bekeken

Ontdek de prachtige wateren van Twente vanuit een kano en ervaar de rust en schoonheid van deze unieke regio. Door te kanoën in Twente, zorg je voor een onvergetelijke ervaring waarbij je op een ontspannen manier het landschap bewondert. Met bijvoorbeeld de Buurserbeek en Het Rutbeek, is de regio Haaksbergen een geschikte plek voor watersportliefhebbers.

Kano huren in Haaksbergen

Voor wie zelf de peddels wil pakken en de wateren rond Haaksbergen wil verkennen, is het huren van een kano de eerste stap op weg naar avontuur. In Haaksbergen en omgeving zijn diverse mogelijkheden om een kano te huren. Je kunt er zelfs suppen. Dit is een fantastische manier om op een actieve manier de omgeving te bewonderen.

Ga je in een klein gezelschap met je eigen kano op pad? Dan is dat zeker mogelijk. Bij een grote groep kan een vergunning verplicht zijn.

Fiets- en kanoverhuur Ten Brinke

Bij Fiets- en Kanoverhuur Ten Brinke kun je niet alleen terecht voor het huren van een kano, maar ook voor supboards. Deze verhuurlocatie in Rekken, nabij Haaksbergen, biedt alles wat je nodig hebt voor een dag vol waterplezier. Of je nu kiest voor een rustige tocht in een kano of de uitdaging aangaat op een supboard, Ten Brinke zorgt ervoor dat je goed uitgerust op pad gaat.

Vaar over de rivier de Berkel, de perfecte plek voor een leuke activiteit op het water. Kies voor de zogenoemde ‘Eilandentocht’ en ontdek de eilandjes stroomafwaarts. In ongeveer anderhalf uur uur ben je weer terug bij het startpunt.

De Buurserbeek
De Buurserbeek

Varen over de Buurserbeek

Een van de meest idyllische plekken om te kanoën in de omgeving van Haaksbergen is de Buurserbeek. Deze beek slingert door het landschap en kanoërs varen een mooie route langs groene oevers, historische molens en onder oude bruggetjes door.

Het is ook mogelijk om je kanotocht te beginnen in het Duitse plaatsje Ellewick en te eindigen nabij Haaksbergen. Onderweg kom je een klein watervalletje tegen, hier stap je uit het water. Je vervolgt je weg na de waterval.

Historische Buurserpot

De Buurserpot, een historische platbodem die ooit vracht vervoerde tussen het Duitse Ahaus en Deventer, speelt een belangrijke rol in de rijke geschiedenis van de scheepvaart in Twente. Vandaag de dag wordt de traditie voortgezet met een replica genaamd ‘De Waterspreeuw’, die vaart van mei tot november. Stap aan boord en beleef een prachtige tocht over de Buurserbeek.

Onderweg vertellen vrijwillige schippers boeiende verhalen over de geschiedenis van de scheepvaart in Twente. Zoek je een uniek uitje in de omgeving van Haaksbergen? Dan mag de historische Buurserpot niet ontbreken!

De Buurserpot
De Buurserpot

Watersport bij Het Rutbeek

Voor wie zoekt naar meer watersportactiviteiten, is Het Rutbeek een ware hotspot. Dit recreatiegebied, gelegen nabij Haaksbergen, heeft uitgebreide mogelijkheden voor liefhebbers van kanoën, suppen, zwemmen, wakeboarden en zeilen. Het water van het Rutbeek is helder en er zijn veel faciliteiten. Dit maakt het een ideale locatie voor zowel beginners als gevorderde watersporters. Of je nu in alle rust wilt kanoën of juist actief wilt suppen, Het Rutbeek heeft voor ieder wat wils.

Kanoën in Twente biedt een unieke kans om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte of om onderdeel te zijn van jouw vakantie. Haaksbergen en omgeving zijn ideaal om vanaf het water te ontdekken!

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe-tips

  Tips voor de meivakantie!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Wat te doen met Hemelvaart? Vind hier de 5 leukste tips op een rij.

 3. Doe-tips

  Vier Koningsdag in Haaksbergen. De beste tips op een rij!

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Ontdek de Magie van het spoorverleden bij Museum Buurtspoorweg Haaksbergen

  Geschreven door Museum Buurtspoorweg

Tip je vrienden

facebook twitter