1. 0/9
  '

  Doe-tips

  Dit zijn de 9 leukste evenementen in augustus in Haaksbergen.

  Uit in Haaksbergen! Want één ding is zeker, er is altijd wat te doen in Haaksbergen. We hebben de leukste evenementen in augustus voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de complete agenda? Bekijk hier!

 2. 9/9

  9.

  Buurser Volksfeest

  Mis het bruisende Buurser Volksfeest niet! Dit is er een extra groot feest: 125-jarige jubileum. Van 18 t/m 20 augustus kun je genieten van een scala aan activiteiten en festiviteiten voor jong en oud. Zorg ervoor dat je dit festijn in je agenda zet en de feestelijke sfeer komt proeven in Buurse!

 3. 8/9

  8.

  Dwalen door het maisdoolhof

  Het perfecte uitje in de buitenlucht! Ga op avontuur dor het maisdoolhof met een leuke puzzeltocht. Geniet van een prachtig uitzicht vanaf de uitkijktoren. Pluk kleurrijke bloemen in de bloemenpluktuin óf laat de kinderen spelen op trampolines en in de zandbak. Een geweldige belevenis voor het hele gezin!

 4. 7/9

  7.

  Boekenmarkt

  Kom op zaterdag 12 augustus naar de Boekenmarkt in Haaksbergen, waar je een uitgebreide verzameling boeken, stripboeken, prenten, ansichtkaarten, platen en cd's kunt vinden. Met meer dan 45 kramen aanwezig, biedt deze markt een geweldige kans voor boekenliefhebbers om hun favoriete boek te vinden. Ontdek een diverse selectie van onderwerpen, waaronder Geschiedenis, Kunst, Kinderboeken, Nederlandse en Buitenlandse literatuur, Sport en Streekhistorie. Mis deze kans niet om jouw collectie uit te breiden of unieke vondsten te doen!

 5. 6/9

  6.

  Rit met de stoomtrein

  Vanaf het moment dat je een treinkaartje koopt stap je in een stukje spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven. Kom een stoomtreinrit maken bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Een uitje aan het leukste stoomtreinmuseum van Oost Nederland is een feest voor jong en oud. De stoomtrein rijdt om 10.30, 12.45 en 15.00 uur.

 6. 5/9

  5.

  Dwars door de Bouwvak

  Vermaak voor jong & oud dwars door de bouwvak. Een fantastisch 4-daags evenement. Het begint op zaterdagavond met een back to the 90's party, waar de hits uit die periode in een vernieuwd jasje worden gepresenteerd. Op zondag is er een heuze 'Mega Mallorca Party'. De festiviteiten gaan op maandag door met de tweewielertocht met BBQ en livemuziek. En eindigt op dinsdag met een kinder speelmiddag. Kortom, een geweldig event waar iedereen van kan genieten!

 7. 4/9

  4.

  Kofferbakmarkt bij Ter Huurne

  Op verschillende zaterdagen in 2023 vindt de Kofferbakmarkt weer plaats bij Ter Huurne Hollandmarkt op de grens van Haaksbergen en Duitsland. Dit is een geweldige kans voor zowel verkopers als bezoekers om te genieten van de markt en op zoek te gaan naar mooie koopjes.

 8. 3/9

  3.

  Vaar mee met de Buurserpot

  Maak kennis met het boeiende verhaal van de Buurserbeek. Vaar mee met de fluisterstille replica Buurserpot. Superrelaxed, terwijl de schipper je bijpraat met (sterke) verhalen over de historie van de beek. De Buurserpot vaart van begin april t/m oktober op woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 en 14.30. Per vaart kunnen maximaal 10 passagiers mee en een vaart duurt ruim een uur.

 9. 2/9

  2.

  Bouwen met LEGO

  Het is weer zo ver: de LEGO dagen bij de Museum Buurtspoorweg, voor iedereen die dol is op LEGO. Drie dagen lang naar hartenlust spelen met en kijken naar LEGO. Ben jij ook dol op LEGO? Kom dan naar het museumdepot in Boekelo. Het staat er helemaal vol met LEGO. De mooiste LEGO bouwwerken kun je er bewonderen. En natuurlijk een grote speelhoek, waar een enorme berg LEGO klaar ligt om zelf mee te bouwen.

 10. 1/9

  1.

  Rondleidingen bij Melkveebedrijf Smelt-Luttikhedde

  Altijd al eens rondgeleid willen worden op een melkveebedrijf? Dat kan bij Smelt-Luttikhedde! Elke donderdag in de zomervakantie kun je hier terecht. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en start om 14 uur. Reserveren is verplicht, uiterlijk tot 12 uur op de dag van de rondleiding.

Meer verhalen uit Haaksbergen

 1. Doe-tips

  Tips voor de meivakantie!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Wat te doen met Hemelvaart? Vind hier de 5 leukste tips op een rij.

 3. Doe-tips

  Vier Koningsdag in Haaksbergen. De beste tips op een rij!

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Ontdek de Magie van het spoorverleden bij Museum Buurtspoorweg Haaksbergen

  Geschreven door Museum Buurtspoorweg

Tip je vrienden

facebook twitter