navigatie overslaan

Route-Tips

Twentse Waterweken fietstocht

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 213 keer
  • Geschreven door Corine

In het kader van de Twentse Waterweken van 29 april t/m 12 mei heeft Gemeente Haaksbergen een mooie fietsroute ontwikkelt die je langs verschillende inspirerende plekken weet te leiden. De gemeente neemt je mee in de wereld van water! Nieuwsgierig? Kijk dan verder voor de route!

Je fietst langs wadi's, natura 2000 gebieden, vijvers, de Harrevelder Schans (historisch erfgoed!), de Steenhaarplassen en de verschillende beken. Terwijl je hier fietst leer je o.a. over groenadoptie, een stukje (water)geschiedenis, opvangmogelijkheden, irrigatie, sluisjes, de Oostendorper Watermolen en vloeiweiden. Onwijs de moeite waard dus om deze fietstocht te maken! Download de PDF van de fietstocht hier óf als je gebruik maakt van navigatie-app op je telefoon / gps-apparaat op de fiets dan kan je hier de GPX downloaden. Deze is bijna 27 kilometer lang en brengt je langs de mooiste plekjes van de waterhuishouding van Haaksbergen.

Fietstocht
Fietstocht

De Twentse Waterweken van 29 april t/m 12 mei 2024

Tijdens de Twentse Waterweken worden tussen 29 april en 12 mei 2024 over heel Twente tal van activiteiten georganiseerd rondom het thema water. Met de frequenter voorkomende periodes van droogte in gedachten, is goed waterbeheer essentieel. Tijdens de Twentse Waterweken krijgen bezoekers de kans om meer te leren over hoe Twente hiermee omgaat, en wat zij zelf kunnen doen om droogteproblemen te voorkomen.

De Twentse Waterweken sluiten naadloos aan op de landelijke Week van Ons Water, waarin bewustwording over watermanagement en -behoud centraal staat.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Corine