navigatie overslaan

Doe-tips

Kunst in de Etalage

 • Leestijd 5 min
 • Gelezen 626 keer

Haaksbergen toont talent in de etalages! Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars. Een prachtige samenwerking tussen cultuurmakers & winkeliers!

 1. Hoe werkt het precies?

  Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren tot een explosie van grote en kleine exposities. RTV Sternet gaat het gesprek aan met de kunstenaar en toont het Haakbergse Talent! Wil je de route ontdekken? Haal dan de flyer op in het gemeentehuis, bij De Kappen of download hem hier. Scroll verder voor winkels & kunstenaars!

 2. Grand Café Centraal & Leerlingen VMBO

  Gedurende een periode van vier wekenn hebben leerlingen in kleine groepen aan een eigen kunstwerk als eindresutaat gewerkt! De kunstwerken in Grand Café Centraal geven een beeld van de enorme creativiteit die er bij de Haaksbergse jeugd te vinden is.

 3. Het Broekenhuis & Gerda van Vemde

  Bij Het Broekenhuis zie je keramiek van Gerda van Vemde in de etalage staan! Gerda is een vrouw met een passie voor kunst. Ze maakt prachtige beelden van steen en klei en schrijft gedichten in haar vrije tijd. Het werken met haar handen maakt haar gelukkig en trots, vooral wanneer een project slaagt. Extra leuk dus dat haar werken nu bij Het Broekenhuis staan!

 4. Café 't Zeezicht & Hilda Haselberg

  De in Ruurlo woonachtige Hilda Haselberg is in 1997 begonnen met het maken van heel gedetailleerd aquarel. Hilda is autodidact, gemiddeld doet ze (als ze flink doorwerkt) een dag over het maken van een kunstwerk. Haar doel is om mensen te laten genieten van haar mooie werk. Haar grootste uitdaging: ‘dat iedereen het geweldig vindt’. Nu is haar werk te bewonderen bij Café 't Zeezicht!

 5. Tabak en Kadoshop & Caroline Heitink

  Bij Tabak en Kadoshop zie je de kunst staan van Caroline Heitink. Naast haar Flowerpots in de etalage van Chantino, kan je hier haar 3D schilderwerken bekijken! Caroline werkt graag met verschillende materialen en structuren zoals organza, canvas en metal gold blad.

 6. Heppinez Mode & Lisa Sprenkeler

  Talent voor stipkunst! Dat zie je terug in de etalage van Heppinez Mode waar kunstenares Lisa Sprenkeler haar porselein met stippen laat zien. Haar grootste passie zijn bloemen én kleur en dat zie je daarom ook in veel van haar werken naar voren komen.

 7. 't Past & Erik Loman

  In de etalage van kledingwinkel 't Past ontdek je het schilderij van Erik Loman! ‘Mijn idee achter mijn werk is om mensen te laten glimlachen of eens achter ‘t oor te laten krabben van wat is dat dan? Iedereen mag het wel of niet wat vinden. Dan is mijn doel al bereikt, want men praat er over en kijkt wat men er van vindt."

 8. Chantino & Caroline Heitink

  Caroline is een heel creatieve kunstenaar en werkt in verschillend disciplines. Bij CHANTiNO kan je haar Up-cycled Flowerpots by Caro bijvoorbeeld vinden. Maar ze is ook goed met 3D schilderewerken en werkt bijvoorbeeld graag met organza.

 9. The Phone House & Bennie Wielens

  Heb jij het schilderij van Bennie Wielens al gezien bij The Phone House? "Bennie Wielens is een bekend kunstschilder in Haaksbergen, wiens grootste passie muziek is. Zijn inspiratie voor zijn kleurrijke kunstwerken komt voort uit zijn verlangen om de wereld vrolijker en kleurrijker te maken."

 10. Pearle Opticiens & Lucie Middelhuis

  De mooie werken van Lucie Middelhuis zijn te bewonderen bij Pearle Opticiens. Lucie is autodidact en ziet haar grootste uitdaging in het werken met verschillende materialen! Haar passie voor de natuur zie je veelal terug in haar schilderijen.

 11. Smaak Groente en Fruit & Lies Koning

  Lies Koning heeft talent voor het maken van illustraties! Heb jij hem al gespot in de etalage van Smaak? Lies Koning heeft talent én passen in het illustreren van boeken en gedichten: > ‘Schetsen en schilderen heb ik altijd gedaan. Al jaren neem ik mijn schetsboek mee als ik op reis ben en schilder ik op locatie. Ik heb ervaren dat ik vooral dan de emotie van die plek en of die situatie kan schilderen. Ik kan me goed inleven in de ander." Je ontdekt haar werk bij Smaak Groene en Fruit!

 12. Haas en Aap & Tjitske Zijlstra

  Kunst is er in vele vormen & maten, zo ook in sieraden van Tjitske Zijlstra! Deze zijn te zien bij Haas en Aap. Tjitske haalt haar inspiratie uti de oervolkeren en de natuur. Haar grootste passie is om daar artistieke, originele en goed draagbare sieraden van te maken.

 13. Hypotheek Visie & Marieke Achterkamp

  In de etalage van Hypotheek Visie kijk je naar het talent voor schilderen van Marieke Achterkamp. Haar grootste passie is dan ook het bezig zijn met kleuren, verf en materialen in haar schilderijen. Vroeger moest ze trouwens niets weten van abstract of mixed media, maar nu is ze er al jaren ingegroeid! Haar werk bekijk je bij de Hypotheek Visie.

 14. Boek en Buro & Anneke Dijkhuis

  Bij Boek en Buro zijn de mooie werken van Anneke Dijkhuis te ontdekken! Haar inspiratiebron? De liefde voor mens én natuur. Dat zie je terug in haar schilderijen. Anneke is bijzonder creatief en heeft ervaring met portret- en modeltekenen, beeldhouwen, en-plein-air schilderen, textiele werkvormen, glasfusen en nog veel meer.

 15. Twents Genot & Ria Fleer Stegeman

  Bij Twents Genot kijk je naar de kunst van Ria Fleer Stegeman. "Bij het beeldhouwen zit er vaak al een bepaalde vorm in de steen. Deze vorm werkt Ria verder uit en uiteindelijk wordt het een figuratief of abstract beeld".

 16. Mirs Fashion & Jan te Lintelo

  De in Haaksbergen woonachtige Jan te Lintelio (1933) maakt glas en schilderkunst. Miriam van der Velde, eigenaresse van Mirs Fashion, gaf aan een voorkeur te hebben voor glas en kleine schilderijen als kunst in haar etalage. De match met Jan, die immers beide maakt, was dus snel gemaakt.

Wat vind je van dit artikel?