navigatie overslaan

Artikel

6 Tips voor de meivakantie in Haaksbergen

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 1138 keer

Jippie, het is weer bijna meivakantie! Voor wie in de meivakantie eropuit gaat, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Een spetterende meivakantie maak je namelijk gewoon zelf, hier in Haaksbergen. Let wel op de geldende coronamaatregelen. Wij helpen je in dit artikel op weg met zes verschillende tips.

Doe een virtuele speurtocht!

Perfect Earth Animals is een superleuke buitenactiviteit die je samen met je ouders kunt doen. Met deze game kun je virtuele dierenkaarten verzamelen op je telefoon waarbij je ook interessante weetjes ontdekt over de dieren die er voorkomen. In het Buurserzand en het Haaksbergerveen zijn talloze dierenkaarten die je kunt verzamelen.

Geocaching, een soort schatzoeken voor volwassenen, is door corona mateloos populair. Wandelen, puzzelen en zoeken naar mysterieuze voorwerpen, met Geocaching ga je op treasury hunt! De schatten, die zijn overal verstopt. In het centrum van Haaksbergen en in het buitengebied. Neem een kijkje in ons artikel over hoe je begint en tips & tricks over geocachen.

Picknicken in de natuur

Het heerlijke weer nodigt enorm uit om lekker te gaan picknicken met het gezin. De picknickmand wordt tevoorschijn gehaald en prompt gevuld met al het lekkers dat voorhanden is. Geen zin om alles in te pakken? Met de lekker gevulde picknick koeltas en routetips van Eetcafé Winkelman komt dat helemaal goed. Genieten van een dagje buiten mét lekkers. Klik hier voor meer informatie over Beleef Buurse Buit

Heerlijk wandelen

Doe je wandelschoenen aan en ga lekker naar buiten. In Haaksbergen zijn talloze kilometers aan prachtige wandelroutes. Wandelen in dit gebied geeft je een gevoel van vrijheid en verrijking, omdat geen enkel plekje hetzelfde is. Ontdek de veelzijdige natuur en kies jouw favoriete wandelroute van Haaksbergen.

Stap op de fiets

Nederlanders houden van fietsen. Wij zijn een echt fietsland! Wanneer je de uitgestrekte natuurgebieden rondom Haaksbergen bezoekt, kom je prachtige bezienswaardigheden tegen. Slingerende oude zandweggetjes, weidse heidevelden, zompige moerasbossen, ruige graslanden en drassig hoogveen. Benieuwd naar de fietsroutes in Haaksbergen en omgeving klik hier.

Geniet van heerlijk ijs

De vogeltjes fluiten, bloemen en planten staan volop in bloei en het begint nu écht warmer te worden. En wat past er beter bij warm weer dan een verkoelend ijsje op zijn tijd? Bij Menotti of IJssalon Paul Wilderink kun je genieten van ijsje. Heerlijk en ambachtelijk schepijs, gemaakt van zuivel en vers fruit.

Corona-proof activiteiten

Daarnaast zijn er nog leuke corona-proof activiteiten georganiseerd in de meivakantie. Bekijk hier onder een aantal leuke initiatieven of neem een kijkje in onze agenda voor meer activiteiten!

Met al deze tips hopen wij jouw meivakantie bijzonder te maken! Heb je aanvullende tips? Laat het weten via

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Eren