Buurserpot (VOORLOPIG GEEN VAARTEN)

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De in ere herstelde Buurserpot vaart van april t/m oktober over een deel van de Buurserbeek, het water waar het bootje vanaf de 15e eeuw tot de eerste helft van de negentiende eeuw heeft gevaren.

Geen Vaarten!! Vanwege de coronamaatregelen vaart de Buurserpot voorlopig niet.

Geschiedenis herleeft

Van de 15e tot de eerste helft van de 19e eeuw voeren er kleine platbodems over de Buurserbeek en Schipbeek. Allerhande vracht zoals: poteerde (witte klei), etenswaren, brandewijn en textiel werd vervoerd tussen het Duitse Ahaus en Deventer. Een deel van deze vaarroute is in ere hersteld. Via de nieuwe Oude Omvloed vaart vanaf de houtschuur op Waterpark Het Lankheet een replica platbodem ‘de Buurserpot’ over de Buurserbeek. Meevaren met de Buurserpot is een stukje scheepvaartgeschiedenis beleven. In mooie verhalen weten de schippers het reilen en zeilen van vervlogen tijden op en rondom de Buurserbeek te vertellen.

Landgoed Het Lankheet

De Buurserpot maakt onderdeel uit van Landgoed Het Lankheet. Historie en innovatie gaan hier hand in hand. Eigentijdse landschapsprojecten op het gebied van waterzuivering, energiewinning, multifunctionele klimaatbossen en houtteelt geven een vooruitblik op het landschap van de toekomst. Dwars door het landgoed lopen verschillende wandel- en fietsroutes. Verder zijn er rondleidingen, educatieve programma’s en lezingen. Het landgoed is vrij toegankelijk.

Oostendorper Watermolen

De Buurserpot vertrekt vanaf de steiger nabij de Oostendorper Watermolen. Dit is één van de oudste nog werkende ‘dubbele’ watermolens in Nederland. Van april t/m september is de molen geopend op woensdag- en zaterdag van 14.00-17.00 uur, de tweede zaterdag van de maand van 10.00-17.00 uur, en van oktober t/m maart van 14.00-16.00 uur voor een bezoek en/of rondleiding. Buiten deze openingstijden is een bezoek en rondleiding mogelijk op afspraak. Minimaal 14 dagen van te voren te boeken via Haaksbergen Promotie/VVV.

Een leuke, spannende rondvaart voor kinderen vol boeiende verhalen.

Vaarten*

De Buurserpot vaart van medio april t/m oktober op woensdag, zaterdag en zondag om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Meer info en boeken zie 'Vaar mee met de Buurserpot' of neem contact op met Haaksbergen Promotie/VVV, Stationsstraat 3, T 053 5722811.

* ! De Buurserpot vaart alleen op bovengenoemde dagen als er minimaal één boeking is. Boeken vooraf is aan te bevelen.

Of bekijk de website www.hetlankheet.nl

Openingstijden

Tijdelijk gesloten


contactinformatie

 

Watermolenweg
Haaksbergen

053-5722811

Tip je vrienden

facebook twitter