Achter('t)hoek(je) (46 km)

Prachtig fietsrondje naar onze noabers (buren) in de Achterhoek. Onderweg is het heerlijk genieten van monumentale negentiende-eeuwse boerderijen en de meanderende Berkel.

Via fraaie landweggetjes en goed onderhouden fietspaden doorkruis je een prachtig landelijke omgeving, met uitzicht over weilanden, kronkelende beekjes, bijzondere natuurgebieden en authentieke molens. Leuke afstapper onderweg is het priv├ę museum 'Sfeer van Weleer'. Even terug in de tijd met een uitgebreide kijk op historische stads- en plattelandstradities.

Afstappers

  • Berkelstuw Zandvang : Vanwege het grote verhang heeft de beek in Duitsland het karakter van een snelstromende beek. Hogere stroomsnelheden gaan gepaard met zandtransport. ter hoogte van de grens neemt het verhang sterk af en neemt de breedte van de Berkel toe waardoor sediment bezinkt. Om dit op te vangen is er ter hoogte van de grens een zandvang aangelegd.

  • Sfeer van Weleer

  • Haaksbergerveen

  • Bommelas

  • Buurserzand

Routeflyer

De routeflyer met routebeschrijving is verkrijgbaar bij Haaksbergen Promotie/VVV Haaksbergen aan de Stationsstraat 3 in Haaksbergen en online.

contactinformatie

 

Stationsstraat 3
Haaksbergen

053-5722811

Tip je vrienden

facebook twitter