Achter('t)hoek(je) (40 km)

Prachtig fietsrondje naar onze noabers (buren) in de Achterhoek. Onderweg is het heerlijk genieten van monumentale negentiende-eeuwse boerderijen en de meanderende Berkel naar de Duitse grens.

Via fraaie landweggetjes en goed onderhouden fietspaden doorkruis je een prachtig landelijke omgeving, met uitzicht over weilanden, kronkelende beekjes, bijzondere natuurgebieden en authentieke molens. Veel fietsplezier!

Route beschrijving

Volg vanaf Haaksbergen Promotie/VVV LA naar de Markt en volg onderstaande knooppunten:

Afwijking van de knooppuntenroute:

 1. Ga LA de brug over (=Oliemolenweg) en ga na ca. 800 meter RA de Rekkenseweg in. Blijf deze weg volgen. Op de kruising met Hellenveldweg en Krakeelsweg is KNP 53.

 1. Ga richting KNP 18 maar ga op kruising Den Borgweg/Oldenkotseweg/Panovenweg RD (=Panovenweg, deze gaat over in de Oldenkotsedijk).

 2. Neem LA de Krakeelsweg naar KNP 53 en ga dan RA de Rekkenseweg in, deze uitrijden > Watermolenweg.

 3. Ga de brug over.

 4. Weg vervolgen en neem RA de Korenmolenweg, daarna RA, Hasseltweg.

Afstappers

 • Berkelstuw Zandvang : Vanwege het grote verhang heeft de beek in Duitsland het karakter van een snelstromende beek. Hogere stroomsnelheden gaan gepaard met zandtransport. ter hoogte van de grens neemt het verhang sterk af en neemt de breedte van de Berkel toe waardoor sediment bezinkt. Om dit op te vangen is er ter hoogte van de grens een zandvang aangelegd.

 • Haaksbergerveen

 • Buurserzand

 • Oostendorper Watermolen

 • Sfeer van Weleer (tussen KNP 67 en 71)

Routeflyer

De routeflyer met routebeschrijving is verkrijgbaar bij Haaksbergen Promotie/VVV Haaksbergen aan de Stationsstraat 3 in Haaksbergen en online: Fietsroute Achter('t)hoek(je)

contactinformatie

 

Stationsstraat 3
Haaksbergen

053-5722811

voorzieningen

Type route
 • Recreatief fietsen
 • Natuur

Tip je vrienden

facebook twitter