Paardrijnetwerk Twente

Het Paardrijnetwerk Twente bestaat uit ongeveer 1500 km aan elkaar gekoppelde routes en aparte ruiterpaden.

Bij alle startpunten vind je een informatiepaneel en de routes zijn tweezijdig bewegwijzerd. Het Paardrijnetwerk Twente brengt je langs de mooiste plekjes van Twente.

Routekaarten Paardrijnetwerk

omschrijving
omschrijving

De vernieuwde routekaarten van het Paardrijnetwerk bevatten all routes, opstappunten en overige informatie. Twente kent 3 series: West-Twente, Noord-Oost en Zuid-Oost. De Paardrijnetwerkkaart Zuid-Oost Twente is voor € 4,95 verkrijgbaar in onze VVV Shop aan de stationsstraat 3.

Maak je eigen Paardrijroute

Met de routeplanner maak je je eigen paardrijroute in Twente. Kies een startpunt en teken je route in op de kaart door keuzepunten aan te klikken. De samengestelde route zie je vervolgens verschijnen. Voeg leuke locaties voor onderweg toe aan je route voor een mooie pauzeplek. Ga hier naar de routeplanner.

Gecombineerde knooppunten

omschrijving
omschrijving

In Twente komen de paardrijknooppunten ook vaak gecombineerd voor. Routes welke alleen geschikt zijn voor ruiters worden in de bewegwijzering aangegeven met een cap. Bypasses voor menners aan de hand van een wieltje.

Opstappunten

Vanuit de verschillende opstappunten van waaruit je een route kunt beginnen, is er de mogelijkheid tot overnachten, het stallen van jouw paard en de locaties hebben diverse faciliteiten voor een goede tocht. Opstappunt in Haaksbergen is Hotel B&B Erve Bruggert, aan de rand van het Lankheet.

Jij en jouw paard zijn ook van harte welkom bij:

Nieuwe ontwikkelingen

De aankomende jaren zullen routes specifiek voor ruiters verder worden geïmplementeerd. Eén van de nieuwe themaroutes is de meerdaagse thematocht: Twente Trail. De mooiste paardrijroutes die in Twente zijn gelegd, zullen de basis vormen van deze themaroute.

contactinformatie

 

Tip je vrienden

facebook twitter