Weidse zichten en historisch Erfgoed (60 km)

Deze fietstocht over ca. 60 km voert door een landschap waar akkers, weilanden en bospercelen elkaar afwisselen.

Fietsroute

omschrijving
omschrijving

Afstappers

 1. Klompenmuseum ‘t Oale Ambacht
  Hier vind je de grootste verzameling tentoongestelde klompen uit alle delen van Nederland en ver daarbuiten. Zelfs unieke, fraai bewerkte en beschilderde exemplaren. Ook een bijzondere verzameling handgereedschappen. Open voor publiek op za 9.30-12.30 en wo 13.30-16.30 uur. Mulderskamp 2, Goor.

 2. Heerlijcke Markt
  Elke eerste zondag van de maand van 12 -17 uur. Hier is een gevarieerd aanbod op het gebied van mode, keramiek, vintage, sieraden, accessoires, betaalbare kunst, bijzondere verzamelingen, ambachten of biologische- en streekproducten te vinden. Ook de winkels & galeries in Diepenheim zijn dan geopend.

 3. Kasteel Huis te Diepenheim
  De oudste Havezathe van Diepenheim. Het huis wordt bewoond door Barones de Vos van Steenwijk. Het landgoed heeft een totale oppervlakte van 180 ha en het park is vrij toegankelijk voor wandelaars.

 4. Landgoed en kasteel Warmelo
  Het kasteel wordt omgeven door een park, met een totale oppervlakte van 7 hectare. Maak hier kennis met vier eeuwen tuin-architectuur via een gemarkeerde wandelroute. Geopend van mei t/m oktober. Tevens Zandsculpturen 2022. Kasteel Warmelo wordt bewoond en kan niet worden bezichtigd.

Routeflyer

contactinformatie

 

Tip je vrienden

facebook twitter