Ommetje 'Het Möll'npad (11 km)

Via zandpaden en kleine asfaltweggetjes wandelt u door oud boerenlandschap, bos en langs de Buurserbeek. De route is 11 km.

Wandelschoenen aan en lekker en vooral ook ‘mooi’ op pad. Het ommetje Möll’n pad (11 km) brengt je via zandpaden en kleine asfaltweggetjes grotendeels door landelijk gebied waar boeren, burgers en buitenlui naast elkaar wonen. Een typisch stukje Twente met prachtige houtwallen, fraaie boomsingels en lanen, oude boerenerven, eeuwenoude essen en de Buurserbeek die er meanderend zijn weg zoekt. Rode draad van de route is het eeuwenoude kerkenpad van de Oostendorper Watermolen naar de Pancratiuskerk in het dorp.

Ontstaan Möll'npad

In het voorjaar van 2012 is in Haaksbergen het Ommetje het Möll’npad geopend. Het Möll’npad is ontstaan door deelname aan een door het Landschap Overijssel uitgeschreven wedstrijd ‘ontwerp uw Ommetje’. Het Möll’npad heeft de eerste prijs gewonnen en is gerealiseerd door Wandelkring Dio in samenwerking met de Historische Kring. Met deze route worden een aantal oude kerkepaden weer in ere herstelt. Wandel ook mee onder leiding van een deskundige gids en leer het Möll'npad kennen.

Startpunten

  • Haaksbergen Promotie / VVV Haaksbergen, Stationsstraat 3, 7481 JA Haaksbergen.

  • Theeschenkerij Jordaan, Scholtenhagenweg 42, 7481 VP Haaksbergen.

Markering

In het voorjaar van 2016 is het Möll'npad opgenomen in het vernieuwde Wandelnetwerk Twente. De route wijkt op een aantal punten iets af van de oude route. De route is geheel gemarkeerd met rode voetjes op de routepijlen van het Wandelnetwerk.

Veel wandelplezier!

contactinformatie

 

voorzieningen

Type route
  • Wandelroute
Type
  • Natuur
  • Natuurhistorie

prijzen

gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter