SVR camping Haaksbergen

Wil jij het leven op de boerderij ontdekken en genieten van rust, ruimte en natuur? Dan is een SVR camping in Haaksbergen wellicht wat voor jou. Ook bij andere boerencampings en minicampings in Haaksbergen geniet je van de rust en het groen om je heen. We vertellen je er alles over.

Wat is een SVR camping?

Een SVR camping is een camping die is aangesloten bij SVR. SVR staat voor Stichting Vrije Recreatie. Kamperen op een SVR camping is kamperen bij de boer. Zo’n 2000 kleinschalige campings in Nederland zijn aangesloten bij SVR. Ook op andere plekken in Europa vind je SVR campings. Alle SVR campings staan voor rust, ruimte, natuur en boerengastvrijheid. Ook sommige campings in Haaksbergen zijn SVR campings.

Wat zijn de SVR campings in Haaksbergen?

Je vindt een aantal SVR campings in Haaksbergen, zoals Hof ‘t Sprakel. Deze SVR camping in Haaksbergen ligt op een prachtige es met uitzicht op weilanden en bos. Je vindt hier vakantieappartementen, boerderijkamers en een kleine camping. Bij Hof ‘t Sprakel beleef je de natuur van dichtbij. Je wordt wakker met vogelgezang, zicht op reeën die grazen langs de bosrand, konijnen die door de weilanden huppelen, vlinders en andere insecten die op de prachtige beplanting rondom het campingterrein af komen.

Ook Camping De Nieuwe Bosplaats is een SVR camping, net als Camping De Veldscholte en Camping ‘t Kippeboertje. Op al deze campings kampeer jij in de natuur. Op welke camping in Haaksbergen zet jij je tentje op?

Camping De Nieuwe Bosplaats
Camping De Nieuwe Bosplaats

Boerencampings in Haaksbergen

De SVR campings in Haaksbergen zijn niet de enige boerencampings in Haaksbergen. Je hebt namelijk nog veel meer boerencampings in Haaksbergen (en omgeving). We sommen er een aantal voor je op.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Camping ‘t Katreel? Deze camping vind je in het buitengebied van Haaksbergen, op de grens van Gelderland en Duitsland. De boerderijcamping ligt midden in het groen: wandel- en fietsmogelijkheden genoeg. Ook ben je welkom voor een rondleiding in de melkveehouderij op de boerderij. Slaap je liever niet in een tentje? Gelukkig boek je bij Camping ‘t Katreel ook prachtige ruime vakantieappartementen.

Ook Landschapscamping ‘t Scharrelhoes ligt midden in de natuur. 't Scharrelhoes is een camping met een kleinschalig en gemoedelijk karakter. Kamperen kan zowel in de zon als in de schaduw. Geniet vanaf de standplaats van de rust en schoonheid van de natuur. In de omgeving vind je prachtige flora en fauna en fiets- en wandelroutes.

Landschapscamping ‘t Scharrelhoes
Landschapscamping ‘t Scharrelhoes

Slapen in het boerenlandschap doe je ook bij Boerderijcamping De Beek. Aan de rand van het Haaksbergerveen, tussen Haaksbergen en Buurse, ligt deze boerderijcamping. Het is dé plek om te onthaasten, de tijd te vergeten en te genieten van rust en natuur. Vind rust op de camping en relax in de natuur rondom de camping.

Voor een familievakantie bij de boer is Landrijk de Reesprong misschien wel dé camping om naartoe te gaan. Je kampeert midden in de weilanden. Over de weilanden kijk je kilometers weg. Tijdens de vakantie zijn de kids zélf boer of boerin. Ze kunnen lekker overal rondneuzen en ravotten. Ren door de velden en voel de stro-kriebels. Ontbijt met zelfgeraapte eieren en verse melk van de koeien. En kinderen die wat meer uitdaging willen? Die kunnen een rondje meerijden op de tractor, helpen grasmaaien of het stro van het land te halen. Beleef het boerderijleven met het hele gezin.

Landrijk de Reesprong
Landrijk de Reesprong

Minicampings in Haaksbergen

Wil jij graag op een minicamping in Haaksbergen overnachten? Dan is minicamping De Nieuwe Bosplaats misschien wel wat voor jou. Bovendien is het een SVR camping. Deze rustige SVR camping in Haaksbergen beschikt over vijftien ruime staanplaatsen en een 2-persoons blokhut. De staanplaatsen zijn geschikt voor een camper, caravan, vouwwagen en tent. Iedere plek heeft een eigen stroomaansluiting van 6 ampère. De 2-persoons blokhut heeft een knusse woon- en eetkamer met kleine keuken, een badkamer, ruime slaapkamer en eigen terras. Vanaf de camping ben je binnen tien minuten met de auto in Haaksbergen. Binnen vijftien minuten ben je in Enschede.