Vakantiewoning/appartement De Kateeker

De Kateeker (eekhoorn) is een modern, rookvrij appartement voor twee personen in Twente. Het ligt aan de rand van het prachtige natuurgebied het Buurserzand.

De royale woonkamer heeft een volledig ingerichte moderne open keuken met eetbar. Als je het koud hebt, doe je de pelletkachel lekker aan. Je kijkt uit op het zwembad en de grote bostuin. Alle ramen en deuren zijn voorzien van horren.

De eigenaren wonen in de hoofdwoning. Dit betekent dat je elkaar op het terrein tegenkomt en bepaalde faciliteiten, zoals het zwembad, samen gebruikt. De Kateeker heeft een eigen ingang. Voor je auto is voldoende parkeergelegenheid. De fietsen kun je stallen in het fietsenhok met een oplaadpunt. Huisdieren zijn niet toegestaan. Wifi is beschikbaar.

In de omgeving kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken. Na zo’n sportieve activiteit kun je in de zomermaanden heerlijk bijkomen in het verwarmde zwembad. Gebruik van sauna(max.2 1/2 uur) en jacuzzi is ter plekke bij te boeken. Enschede (±10 km) en Haaksbergen (±4 km) zijn met de auto over “de grote weg” makkelijk bereikbaar. Ook via landelijke weggetjes of fietspaden rijd je langs alternatieve routes daar heen. Na vijf minuten lopen, sta je voor De Wakel, het informatiecentrum op het Buurserzand.

De Kateeker is vooral een plek voor natuurgenieters en rustzoekers.

Overnachten

De omgeving

Het gebied rond De Kateeker is boeiend en veelzijdig! Het Witteveen, het Haaksbergerveen en het Buurserzand vormen een vrijwel aaneengesloten natuurgebied in Twente. Wandelen en fietsen zijn de favoriete bezigheden. Een ontmoeting met de Schotse Hooglanders in het Witteveen is een bijzondere belevenis. In het Haaksbergerveen loopt in de zomer een schaapskudde rond. Het Buursermeertje is een romantisch plekje voor een duik en/of een picknick. De Haarmühle is een van de watermolens in de regio. Deze watermolen annex restaurant ligt net over de grens in Duitsland.

Behalve van de natuur kun je ook genieten van culturele uitstapjes. Een bezoek aan de Enschedese wijk Roombeek, de TwentseWelle en het Rijksmuseum Twenthe is de moeite waard. Vanuit Haaksbergen is o.a. een ritje met de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg naar Boekelo een belevenis. Een bezoek aan het schilderachtige stadje Delden met kasteel Twickel is onvergetelijk.

Uiteraard zijn er op korte afstand allerlei restaurants en andere gelegenheden waar je heerlijk kunt eten.

Of bekijk de website www.kateeker.nl

contactinformatie

 

Hagmolenbeekweg 48
7546 PN Enschede

06-54690664

voorzieningen

Ligging
  • Bij het bos
Faciliteiten
  • Oplaadpunt elektrische auto
  • Outdoor Zwembad
Voorzieningen bungalow
  • Afwasmachine
  • Jacuzzi
  • Oven
  • Vaatwasser
Wifi
  • Gratis Wifi

Tip je vrienden

facebook twitter