Nieuwe toekomst

Blaadje

Het Lankheet

De geschiedenis van Het Lankheet gaat terug tot 1188. Het rijke verleden heeft een nieuwe toekomst gekregen. Het Lankheet ligt tussen twee beekdalen met een centrale rug als waterscheiding. Karakteristiek voor dit landgoed zijn de uitgestrekte bossen met verspreid gelegen heidevelden. Ook zien we hier nog het oude hoevenlandschap met essen, houtwallen en hakhoutbosjes. Om een beeld te krijgen van de verschillende terreintypen een globale oppervlakteverdeling: naaldbos (260 hectare), loofbos (60 hectare), heide en vennen (60 hectare). De bossen van het landgoed zijn bekend onder de namen Hoonesbos, Assinkbos en Lankheterbos. In deze bossen staan veel bomen van meer dan 150 jaar oud.

Waterpark

Onderdeel van Het Lankheet is het Waterpark. Hier zijn verschillende eigentijdse landschapsprojecten te zien waarin waterzuivering, energiewinning, multifunctionele klimaatbossen, houtteelt en kunst een belangrijke rol spelen. Dit kennis- en belevingspark biedt interessante en spannende activiteiten voor jong en oud. Wandelroutes zijn er te over, er zijn rondleidingen, educatieve programma’s, lezingen en een aantal keer per jaar kan er in het kleine amphitheater genoten worden van muziekuitvoeringen.

Op Excursie

Ieder eerste zaterdagochtend van de maand zijn er publiekswandelingen in het Waterpark. Deskundige gidsen weten van alles te vertellen en uit te leggen over de rijke cultuurhistorie van dit gebied, het ecologisch waterzuiveringssysteem en over het deels herstelde vloeiweidensysteem. Een kijkje bij het bijzondere architectonische boothuis en de houtvesterij zijn ook onderdeel van de ontdekkingstocht. Meer informatie? Klik hier.

Dwars door het Lankheet

In de Buurt