Documentaire: Bevreiding Haaksbergen

Historische Kring Haaksbergen, KBO afdeling Haaksbergen en de Wittemgroep-KBO, heeft samen met RTV Sternet een productie gemaakt over de bevrijding van Haaksbergen. Onder de titel “Tweede Wereldoorlog en Bevrijding Haaksbergen 1940-45.”

De documentaire, die een uur duurt, wordt op woensdagavond 5 mei uitgezonden via de website van RTV Sternet en is daar ook daarna nog te bekijken.

Persoonlijke verhalen

In de docu vertellen Lies Oortman-Leppink, Herman Waanders en Antoon Leferink over hun persoonlijke ervaringen van die tijd in Haaksbergen. Daarna presenteren Henri Achterberg en Léon Klaczynski indringende verhalen van hun vaders als verzetsman en als Pools militair. De bevrijding van Haaksbergen en Twente wordt in beeld gebracht aan de hand van fotomateriaal en filmbeelden, gemaakt eind maart 1945 tijdens de opmars van de geallieerde Engelse, Canadese en Poolse legers. Na de uitzending leidt Harry Maathuis als gespreksleider een discussie over de lessen die we kunnen trekken uit die tijd. Deelnemers aan de gesprekstafel zijn Bennie Waanders, Léon Klaczynski en Henri Achterberg.

  • Docu: Tweede Wereldoorlog en Bevrijding Haaksbergen 1940-45 | vanaf woensdagavond 5 mei 19.00 uur te zien via www.haaksbergeninbeeld.nl. De uitzending zal daarna nog de hele maand mei op het YouTube kanaal van RTV-Sternet te volgen zijn.

Wanneer

Tip je vrienden

facebook twitter