Techniek workshops Theater de Kappen

Tijdens de meivakantie houdt De Kappen techniek workshops. Niet online, maar gewoon fysiek in De Kappen! Op maandag 26 april, woensdag 28 april en donderdag 6 mei is er voor jong en oud genoeg te doen. Toon je technische skills, met of zonder je ouders en verbaas iedereen!

Maandag 26 april: Robothand & Flashlight

Iets vastpakken, aanwijzen of iemand een groot compliment geven met een dikke duim omhoog: met je vingers kun je van alles doen. Dit kun je met papier, rietjes en een touw heel goed zelf namaken!

Of heb je meer zin in het maken van een flashlight (een soort zaklamp) om je feestje nog leuker, spannender of gezelliger te maken? Het kan allebei op maandag 26 april. Beide workshops zijn geschikt voor 8-12 jaar en er kunnen maximaal 8 kinderen aan mee doen.

Woensdag 28 april: Programmeren voor Dummies

Met de jonge techneuten, 4 tot 6 jaar, gaan we een cubetto maken. Dit is een vierkant robotje op wielen. Je kunt hem aansturen met het speciale controlebord. Het controlebord is een computer waarop commando's gelegd kunnen worden. Zo maken kleuters al kennis met de basis van coderen en programmeren. Met de bijbehorende speelmat wordt Cubetto een ondernemende robot met een missie.

Met de kinderen in de leeftijd van 7-9 jaar gaan we een mTiny maken. Dit is een robotpanda (en een kat/hond/haan...) op wieltjes die je kunt aansturen met een speciale pen. Het is een kleine computer die commando's uitvoert en kinderen leert over coderen en programmeren. Tegelijkertijd is het een knuffelbeer die lacht en huilt en pianospeelt of meedoet met spelletjes.

Bij deze workshops op 28 april mogen ouders aanwezig zijn. Er zijn 12 deelnemers mogelijk (inclusief ouders).

Donderdag 6 mei: Kunstmatige robot & Flashlight

Een kunstige robot is een versierd bibberbotje bestaande uit een motortje, een batterij, elektriciteitsdraden, kroonstenen en tie-wraps. Als je de stroomkring aansluit bibbert het botje vanzelf.

Ook krijg je op donderdag 6 mei opnieuw de kans om een flash light te maken. Je maakt een circuit met een LED-lampje dat van kleur verspringt. Het licht wordt gereflecteerd in je zelfgemaakte reflector en verlicht zo de hele kamer! Of maak er een projectie mee op de muur. Beide workshops zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar en er zijn per workshop 8 deelnemers mogelijk.

Overzicht van de tijden en leeftijden van alle workshops

Maandag 26 april
Robot hand (8 t/m 12 jaar) - 10.30-12.00 uur
Flashlight (8 t/m 12 jaar) - 13.00-14.30 uur
Woensdag 28 april
Cubetto (4 t/m 6 jaar) - 10.00-10.45 uur
mTiny (7 t/m 9 jaar) - 11.15-12.15 uur
Donderdag 6 mei
Kunstige robot (8 t/m 12 jaar) - 10.30-12.00 uur
Flashlight (8 t/m 12 jaar) - 13.00-14.30 uur

Aanmelden

De kosten voor de deelname bedragen 5 euro per kind per workshop.
Aanmelden doe je door een mail te sturen naar o.v.v. je naam, e-mailadres en de workshop waaraan je deel wilt nemen.

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 5,00 Deelnameprijs

Locatie

De Kappen

Adres
Sterrebosstraat 2, 7481 DD Haaksbergen
Telefoon
053 - 573 02 00
E-mail
Website
www.kulturhushaaksbergen.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter