(AFGELAST) (Afgelast) Vaar mee met de Buurserpot

Maak kennis met het boeiende verhaal van de Buurserbeek. Beleef het tijdens een vaartocht met de 18e eeuwse Buurserpot.

Geen Vaarten!! Vanwege de coronamaatregelen vaart de Buurserpot voorlopig niet.

De Buurserpot is een kleine platbodem die in vroegere tijden ongeveer 1,5 ton vracht vervoerde tussen het Duitse Ahaus en Deventer. Dit type scheepje voer op de Schipbeek en de Buurserbeek vanaf de 15e eeuw tot de eerste helft van de 19e eeuw. Door de bouw van een replica van de Buurserpot herleeft een bijna vergeten geschiedenis. Een geschiedenis met mooie verhalen over schippers die voeren waar geen water was, mulders die maalden en tegelijkertijd vissen vingen en boeren die vernuftig met het water hun weiden bevloeiden.

Vaar mee

De Buurserpot vaart van begin april t/m oktober op woensdag, zaterdag en zondag om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Per vaart kunnen maximaal 10 passagiers mee en een vaart duurt ruim een uur. Boeken kan via Haaksbergen Promotie/VVV (Stationsstraat 3, T 053-5722811). Bij nog voldoende vrije plaatsen kunnen kaartjes ook bij de afvaart aan boord gekocht worden.

Vaarprijzen: volwassenen € 6,00, kinderen tot 12 jaar € 3,00.

! De Buurserpot vaart alleen op bovengenoemde dagen als er minimaal één boeking is. Boeken vooraf is aan te bevelen.

Instappen

Instappen kan vanaf de steiger bij de stuw van de Oostendorper Watermolen. De Buurserpot vaart zover mogelijk stroomopwaarts en terug.

Groepsvaarten en arrangementen

De Waterspreeuw kan ook voor groepen op andere vaartijden geboekt worden. Trouwreportages zijn ook mogelijk. Meer info hierover of boekingen via Haaksbergen Promotie/VVV of Stichting Waterpark Het Lankheet, w.oltwater@kpnmail.nl.

Tip:

Combineer een vaartocht met de Buurserpot met een excursie door het Lankheet, een bezoek aan de Oostendorper Watermolen en een versnapering bij de naburige horeca.

Landgoed Het Lankheet

De Buurserpot maakt onderdeel uit van Landgoed Het Lankheet. Op dit landgoed is ook een uniek Waterpark te vinden. Hier zijn verschillende eigentijdse landschapsprojecten te zien waarin waterzuivering, energiewinning, multifunctionele klimaatbossen, houtteelt en kunst een belangrijke rol spelen. Dit kennis- en belevingspark biedt interessante en spannende activiteiten voor jong en oud. Wandelroutes zijn er te over, er zijn rondleidingen, educatieve programma’s, lezingen en een aantal keer per jaar kan er in het kleine amphitheater genoten worden van muziekuitvoeringen. Meer informatie? Zie:

* Landgoed Het Lankheet

* Waterpark Het Lankheet

* Excursie: Ontdek Waterpark Het Lankheet

Wanneer

Dit evenement is helaas afgelast

  • 4 apr - 31 okt 2021
    • elke woensdag | uur
    • elke zaterdag | uur
    • elke zondag | uur

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

€ 3,00 kinderen tot 12 jaar.

Locatie

Buurserpot (VOORLOPIG GEEN VAARTEN)

Adres
Watermolenweg, Haaksbergen
Telefoon
053-5722811
Website
www.hetlankheet.nl

Tip je vrienden

facebook twitter