Afgelast | Boekpresentatie Dolf Ruesink

Beleef een nostalgische middag bij Theater De Kappen! Laat je door Dolf Ruesink meenemen naar de jaren 50 en 60 en neem alvast een inkijk in zijn boek 'Bewaar de herinnering'.

Terug naar de weemoedjaren 50 en 60

Telefoneren en televisie kijken bij de buren. Soep, aardappelen, vlees, groente en vla uit één bord eten. De kar met rammelende flessen waarmee de melkboer door de straat trok. Dat alles tekende de soberheid en charme van de wederopbouwjaren in Nederland. Aan de hand van foto’s, brieven, tekeningen, schoolschriften, speelgoed, muziek, rapporten en z’n spaarbankboekje reconstrueert Dolf Ruesink (1952) op aandoenlijke wijze de memorabele jaren 50 en 60. Gezien door de ogen van een peuter, puber en provo.
Voor de pauze neemt Ruesink z’n gehoor mee naar de jaren 50, die in het teken stonden van de naoorlogse wederopbouw, woningnood en de verzuiling. Hij omlijst dat met fragmenten van radio en televisie, voorwerpen, muziek en verhalen die een ‘feest der herkenning’ zijn. In het tweede deel komen de roerige jaren 60 aan de orde.

'Bewaar de herinnering'

Het 1 november verschijnende boek ‘Bewaar de herinnering’ (circa 220 pagina’s en 100 foto’s) schetst de groei van de welvaart, het afscheid van kolenkachel en mattenklopper, veranderende waarden en normen, afbrokkeling van de kerk en de opmars van popmuziek, lange haren en protestgeneratie. Wie het leest, voelt zich weer jong. Een deel van het beeldmateriaal komt uit het archief van de Historische Kring Haaksbergen.

Data en prijs

Data | 5, 19 en 25 november, 14.30 uur
Entree | € 2,50
Website | www.dekappen.nl
Facebook | https://www.facebook.com/thdekappen

Het nieuwe boek is in de pauze en na afloop ter plekke te koop. Bezoekers krijgen € 2,50 euro korting op de reguliere verkoopprijs van € 19,95. In verband met de corona-maatregelen zijn er per voorstelling in De Kappen max. 30 bezoekers. Om zoveel mogelijk belangstellenden toch in de gelegenheid te stellen de presentatie bij te wonen, zijn er voorstellingen op 3 middagen.

Wanneer

Prijzen

  • € 2,50 Entreeprijs

Locatie

Theater De Kappen

Adres
Sterrebosstraat 2, 7481DD Haaksbergen
Telefoon
053 5730200
E-mail
Website
www.kulturhushaaksbergen.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter