Afgelast | Exclusief reewild spotten in het Buurserzand

Een bijzondere avond, een primeur. Voor het eerst neemt reewildkenner Bas Worm en boswachter Paco een select, klein gezelschap mee op pad om kennis te delen.

De excursie gaat niet door vanwege de corona-maatregelen. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus.

Reeën in het Buurserzand

Bas Worm is een autoriteit op het gebied van reewild. Hij schreef er een prachtig boek over. Hij doet veel kennis op in het Buurserzand en kan er prachtig over vertellen. Uren kan hij zitten observeren en maakt daar mooie verslagen van. Jaarlijks telt hij het aantal reeën in het Buurserzand.

Kennis vergaren

Waar gaan we naar kijken? Op welke plekken is de ontmoeting met een ree groot? Wat is een jaarling, gaffel of spitser? Voor we op pad gaan krijgen we een mini-workshop zodat we in de schemering straks goed weten waar we naar moeten kijken. Met een verrekijker in de aanslag en zulke goede gidsen op de kar is de kans op een fantastische avond groot.

Ideale tijd

Het voorjaar is de ideale tijd. Dan komen ze weer. Om hun territorium af te bakenen, op het open veld te eten en hun nieuwe geweien tegen de boom schoon te vegen. Omdat de bomen nog kaal zijn, zijn ze goed te observeren. Ga je mee op zoek?

Programma

18.30 uur mini workshop over reewild met koffie en appeltaart 19.15 uur vertrek elektrokar, genieten van het Buurserzand, genieten van hapje en drankje onderweg 21.00 uur terug bij De Wakel, nog iets drinken en afsluiting programma

Tickets

Bestel hier je tickets.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 65,00 Entreeprijs

Leden Natuurmonumenten €45,50

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter