Afgelast | Theatercollege Hatrans Haaksbergen

Dankzij de prestaties van de plaatselijke basketbalclub kwam Haaksbergen in de jaren tachtig opeens op de kaart te staan. Hatrans Tonego maakte, door de financiële impulsen van hoofdsponsor Gerard van Hal - eigenaar van expeditie-onderneming Hatrans – furore in het Nederlandse basketbal.

Tegen het sfeervolle decor van sporthal De Els, niet zelden volgepakt met ruim 2000 bezoekers, gingen topclubs als Parker Leiden en Nashua Den Bosch vaak met lege handen naar huis. De sportieve hoogtij zorgde nét niet voor een landstitel, maar wel voor een onvergetelijk tijdperk van sportieve successen en zelfs Europees basketbal.

Unieke herbeleving

Onder het motto ‘Back to the Eighties’ komt het op 12 juni in Theater De Kappen in Haaksbergen eenmalig tot een unieke herbeleving. In het zogenoemde Hatrans-theatercollege halen hoofdrolspelers van toen herinneringen op aan de glorietijd van weleer. De Amerikaanse publiekslieveling Eugene Richardson, van 1982 tot 1986 spelend in De Els, komt er speciaal vanuit zijn woonplaats Fort Lauderdale (Florida) voor naar Haaksbergen. Ook aanwezig: de topspelers Ed ‘Lace’ Strong, René Ridderhof, hoofdsponsor/naamgever Gerard van Hal en anderen. Aan de hand van presentator Eddy van der Ley gaat het een ‘sentimental journey’ worden, vol met prachtige anekdotes.

Comeback

Het Hatrans-theatercollege is een idee van presentator/schrijver Van der Ley, die ook theatertours doet met onder meer Willem van Hanegem, Wim Kieft en Bas Nijhuis. ‘Sportsuccessen verdienen het om jaren later tot leven te komen op de planken van het theater’, zegt Van der Ley. ‘De glorietijd van Hatrans Haaksbergen leent zich daar uitstekend voor. Veel basketballiefhebbers uit Haaksbergen en heel Twente kunnen zich die periode nog helder voor de geest halen. Wat is er dan mooier om de hoofdrolspelers nog een keer naar Haaksbergen te laten komen. Dat is glansrijk gelukt, met de steun van Gerard van Hal en Harry Mentink, de teammanager van toen, die nog veel contacten hebben.’

In de tweede helft is er ook ruimte voor vragen uit het publiek. Na afloop is er een meet & greet in de foyer.

Kaarten

Online: www.theaterdekappen.nl
Telefonisch: T 053 573 02 50
Theaterkassa: ma t/m vr geopend van 08.30 tot 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan de voorstelling.

Wanneer

Prijzen

  • € 17,50 Entreeprijs

Incl. pauzedrankje

Locatie

Theater De Kappen

Adres
Sterrebosstraat 2, 7481DD Haaksbergen
Telefoon
053 5730200
E-mail
Website
www.kulturhushaaksbergen.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter